Μουσική

“Μια ασυνήθιστη μέρα στην… Καλαμάτα”: Το αδιαχώρητο για τη χριστουγεννιάτικη μουσική παράσταση του Δημοτικού Ωδείου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας με την κεντρική σκηνή του Μεγάρου Χορού να κατακλύζεται από κόσμο, μικρά αλλά και μεγάλα παιδιά, προκειμένου να παρακολουθήσουν τη μουσική παράσταση “Μια ασυνήθιστη μέρα στην… Καλαμάτα”.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε δύο μουσικά παραμύθια, χριστουγεννιάτικα τραγούδια και αποσπάσματα από τον “Καρυοθραύστη” του Τσαϊκόφκι. Όλοι οι σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, μικροί και μεγάλοι, συνοδεία των καθηγητών τους παρουσίασαν μια άψογη παράσταση, που αντικατοπτρίζει και τη σπουδαία δουλειά που γίνεται στο Ωδείο. 

“Ο βασιλιάς που είχε απ’όλα και είχε πολλά” το πρώτο μουσικό παραμύθι, βασισμένο στο βιβλίο της Μαρίας Παπαγιάννη ” Είχε απ΄ όλα και είχε πολλά” αποδόθηκε άψογα από την παιδική ορχήστρα και χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας υπό τη διεύθυνση του Ιβάν Μάτζαρη και την παραστατική αφήγηση των Σταυρούλα Δαμήλου και Λίλλυς Τριαντάρη, που είχε γράψει και τους στίχους των τραγουδιών, σε μουσική του Στάθη Γυφτάκη.

Το κοινό “ταξίδεψαν” με τις αγγελικές φωνές τους τα παιδιά της παιδικής χορωδίας, που απέδωσαν το μουσικό παραμύθι αλλά και χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Η σκηνοθεσία της μουσικής παράστασης είχε την υπογραφή του Παναγιώτη Αδάμ, ενώ οι φωτισμοί έγιναν από τον Παναγιώτη Λαμπή.

“Μια ασυνήθιστη μέρα στην Καλαμάτα” ήταν το δεύτερο μουσικό παραμύθι, βασισμένο στο βιβλίο του Κόλιν Μακ Νάτον “Μια ασυνήθιστη μέρα στο σχολείο”, που αναφερόταν στην επίδραση που έχει η μουσική στη ζωή όλων, σε μουσική Στάθη Γυφτάκη, που απέδωσε η Συμφωνική Ορχήστρα του Ωδείου.

Μεταξύ των μουσικών παραμυθιών μεσολάβησαν αποσπάσματα από τον “Καρυοθραύστη” του Τσαϊκόφκι, (sugar plum fairy- chinese dance και το βαλς των λουλουδιών) από το κουαρτέτο ξύλινων πνευστών του Δημοτικού Ωδείου.

Η μουσική παράσταση “Μια ασυνήθιστη μέρα στην… Καλαμάτα”  αποτέλεσε την εναρκτήρια χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Δημοτικού Ωδείου, ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερη αύριο, Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, στις 21.00 με το Χριστουγεννιάτικο Gala, επίσης στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

To Top