ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με 14-13 πέρασε το ψήφισμα κατά της κατάργησης του “Φιλόδημου” στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

Το ακόλουθο ψήφισμα κατέθεσε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας στις 2/12/2019 – κατά της κατάργησης του Φιλόδημου, η παράταξη Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες και τελικά, μετά από ονομαστική ψηφοφορία, έγινε αποδεκτό από το με 14 ψήφους υπέρ και 13 κατά, 2 λευκά της Λαϊκής Συσπείρωσης με παρούσα την Ελένη Αλειφέρη στην συνεδρίαση στις 16/12/2019.

Στο ψήφισμα ζητά τη δέσμευση του Υπουργείου Εσωτερικών για απρόσκοπτη εκτέλεση όλων των έργων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα, τα οποία όπως λέει κινδυνεύουν να μην εκτελεστούν από την επικείμενη κατάργηση του “ΦιλόΔημος” από την Κυβέρνηση.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΔΗΜΟΥ

Ο Φιλόδημος αποτέλεσε ένα ολοκληρωμένο και ευέλικτο χρηματοδοτικό εργαλείο για την κάλυψη ζωτικών αναγκών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης απελευθερωμένο από κυβερνητικές χειραγωγήσεις.

Με την κατάργηση του Φιλόδημου  κινδυνεύουν να μην εκτελεστούν σημαντικά έργα του Δήμου  Καλαμάτας (προπονητήριο, κεντρικός αγωγός μεταφοράς νερού  από τις πηγές του Πηδήματος μέχρι την Καλαμάτα, βελτίωση αγροτικών δρόμων και άλλα έργα).

Ως δημοτικό συμβούλιο ζητάμε την ξεκάθαρη δέσμευση του Υπουργείου Εσωτερικών για την άμεση υλοποίηση όλων των έργων του Δήμου Καλαμάτας που έχουν ενταχθεί μέχρι τώρα στον Φιλόδημο.

Παράλληλα να εξασφαλιστούν επί μονίμου βάσεως οι απαιτούμενοι πόροι για την επιτέλεση των έργων  της τοπικής αυτοδιοίκησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

To Top