ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα μέτρα της Πρωτοχρονιάς, το γιορτινό τραπέζι και η απαγόρευση κυκλοφορίας

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Τα αυστηρά μέτρα που πρέπει να τηρήσουν οι πολίτες την Πρωτοχρονιά ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως είπε θα εφαρμοστεί:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί (μέχρι και 7 Ιανουαρίου).

Γιορτινό τραπέζι μέχρι εννέα άτομα, αποτελούμενα από δύο οικογένειες.

Μετακίνηση σε φιλικό σπίτι με αποστολή SMS με τον κωδικό 6 στο 13033.

Παράλληλα, παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό, ενώ δεν θα λειτουργήσουν τα εστιατόρια των ξενοδοχείων κατά την παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.

Εκκλησίες

Αναφορικά με τις εκκλησίες προβλέπεται η τέλεση λειτουργιών 1/1/2021 και 6/1/2021 με παρουσία πιστών. Ένας πιστός ανά 15 τ.μ. με μέγιστο αριθμό 25 για τους ιερούς ναούς και μέγιστο αριθμό 50 ατόμων για μητροπολιτικούς ναούς.

Από την πλευρά του ο Γκίκας Μαγιορκίνης σημείωσε ότι «το ιδανικό θα ήταν να κάνουμε τις γιορτές με την οικογένεια μας μόνο και να αποφύγουμε τη συνάντηση με διαφορετικά νοικοκυριά. Αν συναντηθούμε με άλλη οικογένεια, ιδανικά θα είναι να είναι η ίδια που είδαμε και στις προηγούμενες ημέρες ώστε να διατηρήσουμε τη λεγόμενη κοινωνική φούσκα σε όλη τη διάρκεια των εορτών» και κατέληξε λέγοντας:

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να μη συμμετέχουν σε παρόμοιες συναντήσεις ευπαθείς ομάδες και ηλικιωμένοι. Εάν έχουμε συμπτώματα δεν συμμετέχουμε και απομονωνόμαστε. Φοράμε μάσκες όπου είναι δυνατόν, στις γιαγιάδες, στους παππούδες, ηλικιωμένους και άλλες ευπαθείς ομάδες πάμε με μάσκα και κυρίως αποφεύγουμε αγκαλιές και φιλιά. Διατηρούμε ένα μικρό αριθμό ατόμων στις συναντήσεις, συναντιόμαστε με τα ίδια άτομα σε όλες τις γιορτές, διατηρούμε την κοινωνική μας φούσκα. Κρατάμε τους κανόνες υγιεινής, αερίζουμε τους χώρους ή συναντιόμαστε σε ανοιχτούς χώρους».

πηγή:ieidiseis.gr

Τα μέτρα της Πρωτοχρονιάς, το γιορτινό τραπέζι και η απαγόρευση κυκλοφορίας
To Top