ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετακομίζει στη Λακωνικής το Δασαρχείο Καλαμάτας

ΣΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΑΙΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΛΟΓΩ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ

Αλλάζουν στέγη το Δασαρχείο Καλαμάτας, που βρίσκεται στην οδό Ύδρας καθώς και οι Υπηρεσίες της Αποκεντρωμενης Διοίκησης που βρίσκονται στην οδό Αθηνών. Και οι δύο δημόσιες υπηρεσίες θα μεταφερθούν στο κτήριο του Ινστιτούτου Ελαίας και Ελαιολάδου στην οδό Λακωνικής. Οι λόγοι της μετακόμισης είναι αφενός η εξοικονόμηση δαπανών καθώς οι υπηρεσίες στεγάζονται σε κτήρια ιδιωτών και πληρώνουν αρκετές χιλιάδες ευρώ ενοίκια, αφετέρου η συγκέντρωση των υπηρεσιών αυτών σε μεγαλύτερους χώρους, εκτός κέντρου της πόλεως, και φυσικά σε κτήριο που ανήκει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Μάλιστα για το θέμα αυτό είχε συνάντηση χθες στην Πάτρα με τον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Νικόλαο Παπαθεοδώρου, η Βουλευτής Μεσσηνίας Παναγιώτα Κοζομπόλη.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν στην πορεία μετεγκατάστασης των Υπηρεσιών Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μεσσηνίας, σε κτίρια του Δημοσίου.

Όπως επισημαίνεται, δρομολογείται η μετεγκατάσταση του Δασαρχείου Καλαμάτας και των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που στεγάζονται σε μισθωμένα κτίρια στην οδό Ύδρας και στην οδό Αθηνών αντίστοιχα, στο κτίριο του άλλοτε Ινστιτούτου Ελαίας, στην οδό Λακωνικής, ιδιοκτησίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η μετεγκατάσταση των παραπάνω υπηρεσιών είναι επιβεβλημένη για εξοικονόμηση δαπανών από την αξιοποίηση κτιρίων του Δημοσίου, αλλά και για την καλύτερη διάταξη και λειτουργία των συγκεκριμένων υπηρεσιών, καθότι το συγκεκριμένο κτίριο έχει μεγάλο εμβαδόν.

Επιπλέον συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία των υπηρεσιών που ανήκουν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Μετακομίζει στη Λακωνικής το Δασαρχείο Καλαμάτας
To Top