ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μεσσήνης εν όψει της αντιπυρικής περιόδου

Συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μεσσήνης, με θέμα την καλύτερη οργάνωση και συντονισμό των εμπλεκομένων φορέων για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών κατά τη θερινή περίοδο.

Στη συνεδρίαση που έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. Μεσσήνης, υπό τον Δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο και τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Ανδρέα Τράκα, εξετάστηκε αρχικά ο βαθμός ετοιμότητας σε ολόκληρο τον Δήμο κατά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου. Ακολούθως επισημάνθηκαν οι προβλεπόμενες ενέργειες για την πρόληψη και την αντιμετώπιση πυρκαγιών και καταγράφηκαν τα μέσα και οι πόροι που απαιτούνται καθώς και το ανθρώπινο δυναμικό που θα συμβάλει στην αντιμετώπιση ενδεχομένου πυρκαγιάς.

Ο Δήμαρχος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν άριστη συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεσσηνίας, το Δασαρχείο Καλαμάτας, το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης και όλους τους εμπλεκόμενους για την άμεση επέμβαση σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι διοικητές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσσηνίας και Π.Υ. Καλαμάτας, οι προϊστάμενοι του Δασαρχείου Καλαμάτας και του Δασονομείου Μεσσήνης, εκπρόσωποι της 120 ΠΕΑ και του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης, ο εποπτεύων αξιωματικός του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πεταλιδίου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι Κοινοτήτων του Δήμου, υπηρεσιακοί παράγοντες, εκπρόσωπος της ΟΑΚ Μεσσηνίας καθώς και εθελοντικοί φορείς και ομάδες που ασχολούνται με την πυροπροστασία.

To Top