ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετά τον “δράκο” της Πυροσβεστικής έρχεται το Σχολείο Τροχαίων Ατυχημάτων και απεγκλωβισμού τραυματιών

Για το τριήμερο εκδηλώσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με αφορμή και τον εορτασμό των Τριών Παίδων εν καμίνω, των προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος μίλησε στο MessiniaLIVE ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος.

ΘΕΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: “ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ”

Ο διοικητής υπογράμμισε τη σημασία που έχουν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία οι εκπαιδευτικές επισκέψεις σχολείων και μαθητών που γίνονται αυτό το διάστημα και στοχεύουν στην ενημέρωση των μικρών μαθητών για το Πυροσβεστικό Σώμα, τις δυσκολίες του επαγγέλματος, τη συνεχή εκπαίδευση και την ετοιμότητα στην οποία είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται όλοι οι πυροσβέστες, τον εξοπλισμό, το συντονισμό στην κατάσβεση των πυρκαγιών και έλυσαν όλες τις απορίες των μαθητών.

“Οι καλύτεροι πρεσβευτές είναι οι μαθητές” δήλωσε ο διοικητής Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος, και “εμείς δίνουμε πολύ μεγάλη βαρύτητα στην ενημέρωσή τους, τόσο για τους κινδύνους των πυρκαγιών και την έγκαιρη αντιμετώπισή τους αλλά και για τα τροχαία ατυχήματα στα οποία πολλές φορές καλείται η Πυροσβεστική για απεγκλωβισμό των τραυματιών”.

ΕΞΟΜΟΙΩΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ- Ο “ΔΡΑΚΟΣ” ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση όλων σχεδόν των Πυροσβεστών της Μεσσηνίας στον εξομοιωτή πυρκαγιάς που είχε εγκατασταθεί για μία εβδομάδα στο Λιμάνι Καλαμάτας και προσομοίαζε συνθήκες πυρκαγιάς σε διαμέρισμα, ώστε να είναι όσο το δυνατόν αληθοφανέστερη και πιο ρεαλιστική η εκπαίδευση των πυροσβεστών στην αντιμετώπιση πυρκαγιάς σε διαμέρισμα.

3ΗΜΕΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Όπως μας δήλωσε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, θα ακολουθήσει τριήμερο Σχολείο Εκπαίδευσης των πυροσβεστών για τροχαία ατυχήματα και επέμβαση των πυροσβεστών στις περιπτώσεις εγκλωβισμού τραυματιών μέσα σε οχήματα. Το Σχολείο Εκπαίδευσης θα λάβει χώρα σε μάντρα συγκέντρωσης παλιών αυτοκινήτων που προορίζονται για απόσυρση, ώστε και εδώ η εκπαίδευση να γίνει σε πραγματικές συνθήκες, χρησιμοποιώντας τα παλιά αυτοκίνητα.

Τέλος θα ακολουθήσει και Σχολείο Εκπαίδευσης για τους Σεισμούς ώστε οι πυροσβέστες να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάθε πιθανό κίνδυνο.

To Top