ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσσηνιακός: Εκπαίδευση χρήσης απινιδωτή από τους Διασώστες του ΕΚΑΒ

Σεμινάριο για τις πρώτες βοήθειες και την ορθή χρήση απινιδωτή διοργάνωσε ο Μεσσηνιακός σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ και τους Διασώστες του, την Κυριακή 9/10 στο χώρο των γραφείων του, στο γήπεδο Μεσσηνιακού.

Στο σεμινάριο έγινε με σκοπό την εκπαίδευση πάνω στις πρώτες βοήθειες καθώς και στην ορθή χρήση και λειτουργία της συσκευής του απινιδωτή.

DSCF6869

DSCF6870

Πήραν μέρος αρκετά μέλη από τα τμήματα Στίβου, Ποδοσφαίρου και Βόλεϊ, καθώς και μέλη των ομάδων Πανθουριακού και Αίαντα. Ήταν εκεί και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλαγονίων κ. Λούρα.

Οι διασώστες μέλη της εκπαιδευτικής ομάδας του ΕΚΑΒ Καλαμάτας, Κωνσταντίνος Δελφάκης, Γαβριήλ Κομπότης, Βασίλειος Οικονόμου και Απόστολος Παναγιωτόπουλος, πραγματοποίησαν το εκπαιδευτικό σεμινάριο με τις προβλεπόμενες θεματικές ενότητες στις πρώτες βοήθειες σε απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις στη καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση ΚΑΡΠΑ και τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή ΑΕΑ. Οι εκπαιδευόμενοι ασκήθηκαν σε όλες τις δεξιότητες σε προπλάσματα και εκπαιδευτικούς αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές, σε ανάλογους σταθμούς δεξιοτήτων .

DSCF6873

Παράλληλα έγινε εκτενής αναφορά σε παθολογικές καταστάσεις αλλά και σε συνήθεις τραυματισμούς σε αθλητικούς χώρους, με διαδραστικό τρόπο, λύνοντας έτσι όλες τις απορίες των συμμετεχόντων.

Ο απινιδωτής που βρίσκεται στο γήπεδο του Μεσσηνιακού μπορεί να χρησιμοποιηθεί, σε έκτακτο περιστατικό, από επτά άτομα. Το ίδιο μπορούν να πράξουν και οι προπονητές του Στίβου και του Βόλεϊ στο Κλειστό της Παραλίας.

Ευχαριστούμε το ΕΚΑΒ και τους Διασώστες για τις πολύτιμες πληροφορίες που μας έδωσαν καθώς και για την υπομονή τους”, καταλήγει η ανακοίνωση του Μεσσηνιακού.

DSCF6877

Μεσσηνιακός: Εκπαίδευση χρήσης απινιδωτή από τους Διασώστες του ΕΚΑΒ
To Top