Βιβλίο

Μεσσήνη: Γραμματοσειρά «Κατσουλίδης» τη νέα σχολική χρονιά σε πολλά σχολικά βιβλία-Συγκινημένος ο χαράκτης Τάκης Κατσουλίδης

Συγκίνηση στο αφιέρωμα στον Τάκη Κατσουλίδη και το αυτοβιογραφικό του βιβλίο “Το τρίτο βιβλίο”

Αφιερωμένη στον διακεκριμένο χαράκτη και ζωγράφο Τάκη Κατσουλίδη ήταν η χθεσινή βραδιά, με αφορμή την κυκλοφορία του αυτοβιογραφικού του βιβλίου «Το τρίτο βιβλίο», το οποίο παρουσιάστηκε στο Μουσείο Χαρακτικής «Τάκης Κατσουλίδης» στη Μεσσήνη. Τη βιβλιοπαρουσίαση οργάνωσαν από κοινού ο Δήμος Μεσσήνης και το Δ.Σ. του Μουσείου.

Ο Τάκης Κατσουλίδης, συγκίνησε τους παρευρισκόμενους, περιγράφοντας διάφορα περιστατικά συναισθηματικής αξίας για εκείνον που είχε σταχυολογήσει από ολόκληρη την καλλιτεχνική του πορεία.

Για το καλλιτεχνικό έργο του Τάκη Κατσουλίδη αλλά και την προσωπικότητά του, τη σεμνότητα και την προσήλωσή του στη δημιουργία ως καλλιτέχνης και ως δάσκαλος, μίλησαν ο σχεδιαστής οπτικής επικοινωνίας και γραμματοσειρών Παναγιώτης Χαρατζόπουλος και ο γραφίστας και μέλος της AGI Δημήτρης Αρβανίτης, οι οποίοι είχαν συνεργαστεί μαζί του.

Ιδιαίτερη αναφορά έκαναν στη δημιουργία από τον Τάκη Κατσουλίδη γραμματοσειρών του ελληνικού αλφάβητου που αθροιστικά με τα άλλα έργα του τον αναδεικνύουν ως πολυσχιδή καλλιτέχνη αναγνωρισμένου κύρους, στη χαρακτική, τη ζωγραφική και τη σχεδίαση του ελληνικού αλφάβητου αλλά και λογότυπων όπως αυτό του ΕΚΠΑ.

Ιδιαίτερα τιμητική ήταν η στιγμή, που ο κ. Χαρατζόπουλος ανακοίνωσε στον Τάκη Κατσουλίδη και στο κοινό ότι από την προσεχή σχολική χρονιά πολλά σχολικά βιβλία θα εκτυπώνονται με τη γραμματοσειρά «Κατσουλίδης», όπως τον ενημέρωσαν πρόσφατα από το Ίδρυμα Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (ΙΤΥΕ), πρώην ΟΕΔΒ.

Αθανασόπουλος: “Είμαστε ευγνώμονες που στη Μεσσήνη υπάρχει Μουσείο Τάκη Κατσουλίδη”

«Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Τάκη Κατσουλίδη γιατί διαφημίζει με τον καλύτερο τρόπο την πόλη μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι τιμητικό για μας που υπάρχει το Μουσείο στη Μεσσήνη, όπου εκτίθενται διαχρονικά τα έργα του κι είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτό», είπε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος. Πρόσθεσε στη συνέχεια ότι η λειτουργία του Μουσείου και οι σπουδαίες διοργανώσεις με εκθέσεις Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, έχουν μεγάλη απήχηση, προσελκύοντας πολλούς φιλότεχνους επισκέπτες στον Δήμο μας. Τόνισε επίσης ότι το Μουσείο, αποτελεί κέντρο παραγωγής πολιτισμού και χώρο εκπαίδευσης χαρακτικής και ζωγραφικής.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Μπεσσής και Ελένη Τσέλιου, η πρόεδρος της Κοινότητας Μεσσήνης Δώρα Βαρανάκη, εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων και πλήθος κόσμου, ενώ η βραδιά έκλεισε με μουσική από τον μαέστρο Γιάννη Ζέρβα και τον πρόεδρο των «Φίλων του Μουσείου Τ. Κατσουλίδης» Δημήτρη Δημητρόπουλο.

To Top