ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ: Να κοκκινίσει η πλατεία Όθωνος την Παρασκευή – Με Μίλτο Πασχαλίδη φέτος το φεστιβάλ της ΚΝΕ

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα στελέχη του ΚΚΕ Μεσσηνίας με αφορμή την Κεντρική προεκλογική Συγκέντρωση – Ομιλία που θα γίνει την Παρασκευή 31 Μάιου 2024 στις 20:00, στην πλ. Όθωνος, στην Καλαμάτα, με σύνθημε “Τώρα ΚΚΕ δυνατό”!


Απέναντι στις αντιλαϊκές αποφάσεις της Ε.Ε. και των κομμάτων της.
Στον αγώνα για την Ανατροπή τους!
Θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Θα χαιρετίσει ο Κώστας Γουλ
ιάμος, υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ

Με Μίλτο Πασχαλίδη οι εκδηλώσεις του 50ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ

«Γράφουμε ιστορία, αλλάζουμε τον κόσμο – Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός!». Αυτό είναι το σύνθημα του 50ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή, με τις εκδηλώσεις στην Καλαμάτα να γίνονται στα τέλη Αυγούστου στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, συναυλία και του Μίλτου Πασχαλίδη στις 30 Αυγούστου.

Τοποθέτηση Μπολέτη Θοδωρή, Γραμματέα της ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ:

Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα στο λαό της Μεσσηνίας, να παρευρεθεί στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, την Παρασκευή 31 Μάη, στις 8 το απόγευμα, στην πλατεία Όθωνος.
Θα μιλήσει ο Θοδώρης Χιώνης, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.
Θα χαιρετίσουν οι:

· Κώστας Γουλιάμος, υποψήφιος ευρωβουλευτής, Τακτικό μέλος της Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών της Ευρώπης, πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου.

· Θεόδωρος Σάββας, αντιστράτηγος πυροσβεστικού σώματος, υπαρχηγός εν’ αποστρατεία.

Ιδιαίτερο κάλεσμα απευθύνουμε στο λαό και τη νεολαία, που βρεθήκαμε μαζί στους αγώνες, στις διεκδικήσεις. Που συναντηθήκαμε στο δρόμο φωνάζοντας «λευτεριά στην Παλαιστίνη» και ενάντια στη γενοκτονία, απαιτώντας να σταματήσει κάθε εμπλοκή της Ελλάδας στη σφαγή.
Απευθύνουμε κάλεσμα σε όσους αγωνιούν για τους πολέμους που γίνονται, την πολεμική προετοιμασία της Ε.Ε., τη συμμετοχή της χώρας μας, απαιτώντας, απεμπλοκή της Ελλάδας από τους πολεμικούς, ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
Ο λαός της Μεσσηνίας έχει πολλούς λόγους να δυναμώσει το ΚΚΕ για να φτάσει ακόμα πιο ψηλά στις 9 Ιουνίου!
§ Για να σταλεί μήνυμα αντίστασης στην ΕΕ, την κυβέρνηση της ΝΔ και τα κόμματα του συστήματος!
§ Ένα πιο δυνατό ΚΚΕ θα είναι μήνυμα αισιοδοξίας, ελπίδας και αντεπίθεσης στον ελληνικό λαό και στους λαούς της Ευρώπης!
Για να μην σκορπίσει η αγανάκτηση και η οργή σε διάφορες ανώδυνες κατευθύνσεις για το σύστημα.
Για να συνεχιστεί η ανοδική πορεία του ΚΚΕ και σε αυτήν την κάλπη.
Το μόνο μήνυμα που μπορεί να ταράξει τα νερά.
Ο λαός χρειάζεται πιο δυνατό ΚΚΕ και εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις, όπως στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά και εκεί που όλα ανατρέπονται: στους δρόμους του αγώνα!
Στις 9 Ιουνίου δίνουμε δύναμη στη δύναμη του λαού, ενισχύουμε αποφασιστικά το ΚΚΕ!

Τοποθέτηση Αγγελακοπούλου Κατερίνα, μέλος του ΤΣ της ΚΝΕ:

Φέτος τιμάμε τα 50 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ, το μεγαλύτερο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός της χώρας με σύνθημα “Γράφουμε ιστορία, αλλάζουμε τον κόσμο. Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός”. Σταθμός αυτού του ταξιδιού θα αποτελέσει και η Καλαμάτα σε νέο χώρο, στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, 30-31 Αυγούστου με πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Φεστιβάλ και εδώ στη Καλαμάτα θα εκφράσει τη νεολαία της πόλης που συνεχίζει να βρίσκεται στους δρόμους του αγώνα. Όπως απέδειξαν πριν από λίγες μέρες οι φοιτητές και οι φοιτήτριες αναδεικνύοντας την Πανσπουδαστική ΚΣ για 3η συνεχόμενη χρονιά σε 1η δύναμη, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα απόρριψης της πολιτικής της ΕΕ της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων της βολικής αντιπολίτευσης. Αυτή τη μαχητική στάση καλούμε τη νεολαία να συνεχίσει να έχει και στις επερχόμενες ευρωεκλογές αλλά και στους αγώνες που έρχονται.
Καλούμε τους νέους και τις νέες της Καλαμάτας να παρευρεθούν στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ όπου συναντιούνται η ελπίδα, η δημιουργία και ο αγώνας . Μέσω των Φεστιβάλ μας , εδώ και μισό αιώνα, δίνουμε μήνυμα ελπίδας απλώνοντας το χέρι στους λαούς όλου του κόσμου, στους λαούς που αγωνίζονται. Στέλνουμε μήνυμα φιλίας των λαών και στεκόμαστε στο πλευρό της Παλαιστίνης . Καταδεικνύουμε τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού, είμαστε πλάι στους εργαζομένους, ανεξάρτητα από ηλικία , χρώμα, θρησκεία. Καταπολεμάμε κάθε μορφή βίας και ρατσισμού. Λέμε βροντερό όχι στη ναρκωκουλτούρα και το φασισμό.

Τοποθέτηση Κουτουμάνου Νίκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου:

Απ’ όπου κι αν το δει κανείς, όλα φωνάζουν ότι πρέπει η ευκαιρία που έχουμε μπροστά μας να μην πάει χαμένη και στις Ευρωεκλογές να ξεχειλίσουν οι κάλπες με κόκκινα ψηφοδέλτια.
Εκτός του ότι είναι «ταγμένοι» στην εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων, είναι και επικίνδυνοι!
Και αναφερόμαστε στην κυβέρνηση της ΝΔ , καθώς και στην γαλάζια πλειοψηφία του κ. Πτωχού:

1)Από πού κι ως που ο κ Περιφερειάρχης «κόβει» επερώτηση, αρνείται να δώσει εξηγήσεις για κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν την πυροπροστασία του Ταϋγέτου; Το επιτελικό κράτος της ΝΔ, παρά τις «φανφάρες» άφησε τον πρώτο μήνα της αντιπυρικής περιόδου αφύλακτη, και δεν αισθάνονται καν την ανάγκη να απολογηθούν.
2) Είναι δυνατόν σε συνεδρίαση του ΠεΣυ, να υποστηρίζουν (πλέον χωρίς αναστολές) ότι από το να υπολειτουργούν τα δύο νοσοκομεία της Λακωνίας καλύτερα να λειτουργεί το ένα; Οτι πουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχουν 2 νοσοκομεία σε απόσταση 50 -100 χιλιομέτρων, και να μην παίρνει θέση γι’ αυτό ο κ. Περιφερειάρχης! Και από την άλλη να παίρνουν από κοινού θέση με την παράταξη του κ. Τατούλη να περάσουν τα Νοσοκομεία στην ευθύνη των Περιφερειών! Ας τα λάβουν αυτά υπόψη τους οι Πελοποννήσιοι. Αντί να απολογούνται προκαλούν! Με υποσχέσεις προσπαθούν να καθησυχάσουν για τα χάλια της υγείας όπως στην Ανατολική Πυλία.
3) Τέλος, στο ΠεΣυ συζητήθηκε η κατάσταση το πορτοκάλι, το οποίο μένει αδιάθετο με αποκλειστική ευθύνη της ΕΕ και των διακρατικών συμφωνιών που υπογράφει με τρίτες χώρες όπως η Αίγυπτος. Συμφωνία σαν αυτή που υπογράφηκε στα μέσα Μάρτη με παρουσία του κ. Μητσοτάκη, ύψους 7,5 δις, που μεταξύ άλλων προβλέπει το άνοιγμα της αγοράς της ΕΕ σε Αιγυπτιακά πορτοκάλια και άλλα αγροτικά προϊόντα χωρίς δασμούς, με αντάλλαγμα την εξαγωγή σε αυτή βιομηχανικών προϊόντων, την ευνοϊκή αδειοδότηση και λειτουργία ενεργειακών κολοσσών.

Αυτή είναι η ΕΕ , παίζει γεωστρατηγικά παιχνίδια στις πλάτες του λαού: Για να κερδίσει την Αίγυπτο που ελέγχει τη διώρυγα του Σουέζ ανοίγει τις πόρτες των εισαγωγών προϊόντων που καλλιεργούνται εδώ, κόβει παραδοσιακές αγορές ελληνικών προϊόντων όπως της Ρωσίας με το γνωστό εμπάργκο, το οποίο τελικά ισχύει μόνο για τους αγρότες και όχι για τους εφοπλιστές που ανενόχλητοι μεταγγίζουν το Ρώσικο Πετρέλαιο στα ανοιχτά τις Μεσσηνίας και της Λακωνίας
Όλα τα παραπάνω αποτελούν κριτήριο ψήφου. Να ενισχυθεί το ΚΚΕ εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις, γιατί αυτή η εκλογική ενίσχυση θα δώσει δύναμη και στους αγώνες, εκεί δηλαδή που ανατρέπονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις!

To Top