Μουσική

Μεσαιωνική μουσική στους Αγίους Αποστόλους

Στο πλαίσιο των “2ων Διεθνών Μουσικών Ημερών Καλαμάτας” (“2nd International Kalamata Music Days”) την Τρίτη 24 Ιουλίου, στις 21:00, η πλατεία των Αγίων Αποστόλων θα γεμίσει από μεσαιωνική μουσική καθώς ο διαπρεπής Έλληνας φλαουτίστας Δημήτρης Κούντουρας και το συγκρότημα Ex Silentio, θα παρουσιάσουν τραγούδια από τις αυλές της Ευρώπης του Μεσαίωνα.

O Δημήτρης Κούντουρας

Η εμβληματική για την πόλη μας εκκλησία θα “ξαναθυμηθεί” μουσικές που παίζονταν γύρω από αυτήν, στην εποχή του Μεσαίωνα. Τότε που Φράγκοι, Ενετοί αλλά και Σταυροφόροι περπατούσαν μέσα στα στενά της πόλης. Τότε που ιστορίες αλλά και μουσικές ταξίδευαν από στόμα σε αυτί και από αυτί σε στόμα.
Τραγούδια τροβαδούρων και “ζογκλέρ” της εποχής αλλά και μουσική του μεγάλου Guillaume de Machau.
Ιστορίες έρωτα και Ιπποσύνης ανακατεμένες με χρώματα της Ανατολής, θα ξαναθυμίσουν μια “άγνωστη” και συνάμα γοητευτική εποχή!

Συμμετέχουν:
Δημήτρης Κούντουρας- μεσαιωνικά φλάουτα
Φανή Αντωνέλου- φωνή
Νίκος Βαρελάς- κρουστά

Την συναυλία θα ανοίξει ένα μουσικό σύνολο παλαιάς μουσικής από την Καλαμάτα που αποτελείται από τους Γιώργο Παυλάκο (φλάουτο με ράμφος),Υπαπαντή Αλεξανδροπούλου και Γιώργο Κλάδη(κρουστά) με χορούς από την Γαλλία και την Ιταλία του Μεσαίωνα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Το Φεστιβάλ “2ες Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας” διοργανώνεται από τον Δήμο Καλαμάτας, την κοινωφελή επιχείρηση ΦΑΡΙΣ του Δήμου Καλαμάτας, το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και με την στήριξη του συλλόγου ΤΕΡΨΙΣ, ενώ τελεί και υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Μεσαιωνική μουσική στους Αγίους Αποστόλους
To Top