ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φεστιβάλ ΚΝΕ: 7 & 8 Σεπτεμβρίου στο πάρκο του Λιμενικού

ΟΜΙΛΗΤΡΙΑ Η ΕΛΕΝΗ ΜΠΕΛΛΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ Β.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ Γ.ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ

To Τομεακό Συμβούλιο Μεσσηνίας της ΚΝΕ παραχώρησε σλημερα συνέντευξη τύπου με θέμα το Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Συγκεκριμένα, η Εύα Κουφαλάκου, γραμματέας του Τομεακού Συμβουλίου της ΚΝΕ τόνισε πως φέτος το Φεστιβάλ της ΚΝΕ είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την ίδρυση του Κόμματός μας, του ΚΚΕ και τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Νεολαίας μας, της ΚΝΕ.

Είναι το φεστιβάλ που έρχεται σαν επιστέγασμα μιας συνολικής προσπάθειας της ΚΝΕ και των φίλων της, να γνωρίσουμε την ιστορία του κόμματος μας, να διδαχτούμε από αυτήν.
Αυτή ακριβώς τη διαδρομή φωτίζει το κεντρικό σύνθημα του Φεστιβάλ που είναι δανεισμένο από το “Καπνισμένο Τσουκάλι” του Γιάννη Ρίτσου:
“Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ. Δύσκολος δρόμος!… Σίγουρος δρόμος… Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!”.
Το ΚΚΕ συμπληρώνει φέτος έναν αιώνα αγώνων και θυσιών, παραμένοντας το πιο νέο κόμμα, με τις πιο σύγχρονες επαναστατικές και καινοτόμες ιδέες, ακριβώς γιατί παλεύει για την ανατροπή του παλιού και γερασμένου κόσμου, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Εμπνεόμαστε από τα πιο όμορφα ιδανικά του συλλογικού αγώνα, της συντροφικότητας, της αλληλεγγύης, της διεκδίκησης, της ανιδιοτέλειας και της πίστης στις ανεξάντλητες δυνάμεις της εργατικής τάξης.

Με αυτά τα ιδανικά σαν οδηγό και με το μεράκι του κάθε μέλους και φίλου του κόμματος και της ΚΝΕ θα χτιστεί και φέτος το φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Καλαμάτα στο πάρκο του λιμενικού στις 7 και 8 Σεπτέμβρη.
Το Φεστιβάλ μας θα αποτελέσει για ακόμα μια φορά το πιο σημαντικό νεολαιίστικο πολιτικό – πολιτιστικό γεγονός της πόλης και καλούμε το λαό και τη νεολαία να πάρουν μέρος μαζικά στις εκδηλώσεις του!
Η Ηλέκτρα Νικοπούλου, μαθήτρια και στέλεχος της ΚΝΕ αναφέρθηκε στο πρόγραμμα που περιλαμβάνει:

· Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση, με ομιλίτρια την Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

· Μουσικοθεατρικό αφιέρωμα που ετοιμάζουν μέλη της ΚΝΕ

· Συναυλία από τοπικά και μαθητικά συγκροτήματα

· Μεγάλη συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου

· Λαικό γλέντι με τον Γιώργο Μαργαρίτη

Ο Δημήτρης Οικονομόπουλος, μέλος της ΚΝΕ ενημέρωσε πως στον χώρο θα υπάρχει έκθεση αφιερωμένη στη ζωή και τη δράση προσωπικοτήτων του κομμουνιστικού-εργατικού κινήματος στη Μεσσηνία.
Βιβλιοπωλείο της σύγχρονης εποχής, χώρος αφιερωμένος στον Πολυχώρο δημιουργίας της ΚΝΕ “Μικρόβιο” όπου θα εκτίθενται έργα από τις περσινές δραστηριότητες καθώς και θα γίνονται εγγραφές για την επόμενη χρονιά, Παιδότοπος με κλόουν.

To Top