Cook Club

Μένουμε σπίτι και φτιάχνουμε τα πιο αφράτα τσουρέκια για το Πάσχα

Αυτή η επαγγελματική συνταγή για Τσουρέκια θα σας καταπλήξει. Είναι τόσο αφράτα με ίνες και διατηρούνται φρέσκα για μέρες. Περιμένουμε τις εντυπώσεις σας και Καλό Πάσχα με υγεία σε όλους! Η συνταγή μάς άρεσε και τη δανειστήκαμε από την ομάδα του pastry Designs.

Υλικά (Ingredients):

Για το μείγμα μαγιάς (For the yeast mixture):

-70 γρ. φρέσκια μαγιά ή 23 γρ. μαγιά ξερή (70 g fresh yeast or 23 g dry yeast)
-1 κ.σ. ζάχαρη (1 tbsp. sugar)
-100 γρ. χλιαρό νερό (100 g lukewarm water)
-100 γρ. αλεύρι “Κούλα” ή αλεύρι για τσουρέκια (100 g bread flour)

Για τη ζύμη (For the dough):

-1.100 γρ. αλεύρι “Κούλα” ή αλεύρι για τσουρέκια (1.100 g bread flour)
-350 γρ. ζάχαρη (350 g sugar)
-1 πακέτο μαχλέπι (1 packet mahlab spice)
-1 βανιλίνη (1 vanillin)
-240 γρ. χλιαρό γάλα (240 g lukewarm milk)
-3 αυγό (3 eggs)
-100 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού (100 g fresh orange juice)
-150 γρ. λιωμένο βούτυρο (150 g melted butter)
-το μείγμα μαγιάς (the yeast mixture)
-1 αυγό + λίγο γάλα για άλειμμα (1 egg + some milk for brushing)
-αμύγδαλο φιλέ, προαιρετικά (almond fillet, optionally)

Δημοφιλέστερα

To Top