ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρδαλιάς: Χωρίς λαϊκές αγορές η Θεσσαλία για 14 ημέρες

Tην αναστολή λειτουργίας όλων των λαϊκών αγορών στη Θεσσαλία, μετά από τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού σε οικισμό Ρομά, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Εκτός από την επιβολή καραντίνας στον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη, αναστέλλεται για 14 ημέρες η λειτουργία όλων των λαϊκών αγορών σε όλη την Θεσσαλία.

Ακόμη ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι «προχωράει ο ορισμός διαμεσολαβητών στους οικισμούς των Ρομά της Θεσσαλίας», οι οποίοι θα ενημερώνουν για τον κορωνοϊό. Επιπλέον συμπλήρωσε ότι θα πραγματοποιηθούν προληπτικοί έλεγχοι σε Τύρναβο, Φάρσαλα και Σοφάδες.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, έχει δημιουργηθεί πλάνο για την τροφοδοσία του οικισμού των Ρομά στη Λάρισα και ενισχύονται οι δυνάμεις της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και των δομών Υγείας, ενώ έλεγχοι θα γίνουν και στη δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Κουτσόχερο, καθώς διαπιστώθηκε πως υπάρχει σχέση με τον οικισμό της Νέας Σμύρνης.

O υφυπουργός Πολτικής Προστασίας χαρακτήρισε αβάσιμα τα σχόλια που έχουν γραφτεί «ότι οι Ρομά κινήθηκαν εναντίον μας. «Τους εξηγήσαμε τι πρέπει να κάνουν και μας άκουσαν».

«Έχουμε μια ιδιαίτερη περίπτωση στον οικισμό της Νέας Σμύρνης στην Λάρισα», είπε ο κ. Χαρδαλιάς αναφερόμενος στα κρούσματα του κορωνοϊού που παρουσιάστηκαν εκεί.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι μεταφέρονται σε δομή εκτός καραντίνας οι 20 θετικοί στον Covid 19, οι οποίοι θα παραμείνουν φρουρούμενοι.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως απαγορεύεται οποιοσδήποτε να βγει ή να μπει στην περιοχή της καραντίνας, που αφορά στον οικισμό της Νέας Σμύρνης.

πηγή:cnn.gr

Χαρδαλιάς: Χωρίς λαϊκές αγορές η Θεσσαλία για 14 ημέρες
To Top