ΜΕSSINIA LIVE

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Σουληνάρι-150 στρέμματα στάχτη!

Νεότερη ενημέρωση από το μέτωπο της φωτιάς: 21.15

Σε επικοινωνία του MessiniaLIVE με τον διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, πύραρχο, Κωνσταντίνο Θεοφιλόπουλο, που εξακολουθεί να βρίσκεται στο μέτωπο της πυρκαγιάς, μας ενημέρωσε ότι “η φωτιά ακόμα σιγοκαίει σε κάποια σημεία πιο δύσβατα, ειδικά στην κορυφογραμμή”.

“Αρχικά κατά τη διάρκεια της ημέρας η πυρκαγιά καθηλώθηκε από τα πυροσβεστικά αεροσκάφη και περιορίστηκε αρκετά, ωστόσο στην κορυφογραμμή επειδή η περιοχή είναι δύσβατη χρειάστηκε να έρθει μπουλντόζα και να ανοίξει δρόμο για να φτάσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και να επιχειρούν δίπλα στο μέτωπο της πυρκαγιάς. Πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να την κυκλώσουμε και να την ελέγξουμε πλήρως. Υπάρχουν κάποιες αραιές εστίες που σιγοκαίνε”.

Σε ερώτησή μας για το μέγεθος της καταστροφής, μας δήλωσε ότι “πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες πυρκαγιές μέχρι στιγμής στη Μεσσηνία, έχει κάψει περίπου 150 στέμματα δασικής έκτασης, κυρίως πουρνάρια, βελανιδιές, χαμηλή βλάστηση”.

15 ΟΧΗΜΑΤΑ ΜΕ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ- 2 CANADAIR- 2 PZL ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 13.30 σε δασική έκταση στο Σουληνάρι. Όπως μας δήλωσε στο MessiniaLIVE, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, πύραρχος, Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος-που βρίσκεται στο πύρινο μέτωπο και συντονίζει την κατάσβεση της πυρκαγιάς- από την πρώτη στιγμή ρίχτηκαν στις φλόγες οι πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξεκίνησε απο καλλιεργημένη έκταση.
Αυτή τη στιγμή είναι υπό έλεγχο, και αν όλα πάνε καλά και οι άνεμοι διατηρηθούν ως έχουν εκτιμάται ότι θα σβηστεί.
Στη μάχη για την κατάσβεσή της βρίσκονται αυτή τη στιγμή 15 οχήματα πυρόσβεσης μαζί με αυτά των Δήμων που συνδράμουν με τα εθελοντικά κλιμάκια στην προσπάθεια.
Συγκεκριμένα έχουν από την πρώτη στιγμή βρεθεί στην περιοχή τα πυροσβεστικά κλιμάκια της Μεσσήνης, Πεταλιδίου, Πύλου, Γαργαλιάνων και Καλαμάτας.
Ενώ από αέρος επιχειρούν συνολικά 4 αεροσκάφη πυρόσβεσης ( 2 pzl και 2 canadair). Επιπλέον στην προσπάθεια κατάσβεσης έχουν έρθει και δυνάμεις από Τρίπολη και Μεγαλόπολη.

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Σουληνάρι-150 στρέμματα στάχτη!
To Top