Μουσική

Η μεγάλη παρέλαση των χορωδιών στο κέντρο της Καλαμάτας

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ ΓΙΑ ΤΟ 2o ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Με κάθε επισημότητα και με την καθιερωμένη ήδη από την πρώτη χρονιά (2015) παρέλαση των χορωδών, ξεκίνησε χθες στις 5:30 το απόγευμα η μεγαλοπρεπής παρέλαση των χορωδιών που είχαν ήδη έρθει στην πόλη και θα συμμετάσχουν στον 2ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας. Συνολικά 2.000 χορωδοί παρέλασαν με τις σημαίες των χωρών τους και τις επίσημες διαγωνιστικές ενδυμασίες τους, παρουσία πλήθους δημοτών που έσπευσαν να τους δουν και να τους καλωσορίσουν.

Η παρέλαση ξεκίνησε από την πλατεία Υπαπαντής και, σε πανηγυρικό κλίμα, κατέληξε στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου. Εκεί πραγματοποιήθηκε μουσικό καλωσόρισμα από τη χορωδία «Αρμονία» και τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε γύρω στις 18.30 με μια διασκευή από την Φιλαρμονική του “καλαματιανού” που χόρεψε ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Βέργας.
Στην μεγάλη παρέλαση εκτός των Δημοτικών Φιλαρμονικών της Δήμων της Μεσσηνίας, μετείχε και η Δημοτική Φιλαρμονική Χαλανδρίου με την οποία και “άνοιξε” μουσικά ο 2ος Διεθνής Διαγωνισμός και το Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας.

Στην πολύχρωμη μουσική παρέλαση συμμετείχαν χορωδίες από τις εξής χώρες:Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Βραζιλία, Δανία, Ελλάς, Εσθονία, Ισραήλ, Ιταλία, Κίνα, Κύπρος, Μαλαισία, Νορβηγία, Ρουμανία, Ρωσία, Σουηδία, με περίπου 2.000 χορωδούς και συνοδούς. Να σημειωθεί επίσης ότι οι 21 χορωδίες είναι ξένες και 32 ελληνικές μεταξύ των οποίων και 12 Καλαματιανές.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε κι ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ.Πέτρος Τατούλης που μίλησε για το φεστιβάλ στο MessiniaLive.gr.

Οι χορωδίες αυτές θα διαγωνιστούν σε 11 κατηγορίες χορωδιακής μουσικής.

EΔΩ ΤΟ FACEBOOK LIVE

To Top