ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλη επιχείρηση έρευνας- διάσωσης για 3 Γάλλους πεζοπόρους στο Ρίντομο

Χάθηκαν 3 Γάλλοι πεζοπόροι στο Φαράγγι του Ριντόμου
ΟΙ ΔΥΟ ΕΔΩΣΑΝ “ΣΤΙΓΜΑ”- ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΔΥΣΒΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ

Μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης τριών Γάλλων τουριστών, ενός ζευγαριού κι ενός φίλου τους, έχει στηθεί από το μεσημέρι στο Φαράγγι του Ριντόμου.
Αυτή τη στιγμή η ομάδα διάσωσης απέχει μόνο 500 μέτρα.

Συγκεκριμένα, “συναγερμός” σήμανε στις 15.30 το μεσημέρι όταν 2 γάλλοι περιπατητές κάλεσαν τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 και δήλωσαν πως έκαναν πεζοπορία στο Φαράγγι του Ριντόμου και πως είχαν χαθεί.
Αμέσως σήμανε συναγερμός σε Πυροσβεστική Καλαμάτας και Αστυνομία, αλλά ειδοποιήθηκε και η ομάδα εθελοντών διασωστών “Γαία” Μάνης, προκειμένου να συνδράμουν και να εντοπίσουν τους γάλλους πεζοπόρους.
Στο φαράγγι μετέβη και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος, προκειμένου να συντονίσει τις έρευνες.
Από τις συντεταγμένες που έδωσαν οι 2 εκ των γάλλων πεζοπόρων φαίνεται ότι βρίσκονται στις αρχές του φαραγγιού, σε υψόμετρο 1.900 μέτρων, στη θέση που προσδιορίζεται ως “Κλήμα”.
Δείτε τις φωτογραφίες από το σημείο…
Οι ίδιοι δήλωσαν πως πήραν χαρτογραφημένο μονοπάτι μέσα στο φαράγγι αλλά στην πορεία oι δύο από αυτούς αποφάσισαν να βγουν από το μονοπάτι και να αναρριχηθούν στα βράχια, όπου και τελικά εγκλωβίστηκαν. Ο τρίτος της παρέας παρέμεινε στο σηματοδοτημένο μονοπάτι.

Οι έρευνες συνεχίζονται και κλιμάκιο από 3 πυροσβέστες, 7 εθελοντές-διασώστες της “Γαία” Μάνης και αστυνομικοί προσεγγίζουν το σημείο, που έδωσαν το στίγμα τους οι 2 Γάλλοι, που είναι εξαιρετικά απόκρημνο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει το MessiniaLive από τους διασώστες, η επιχείρηση έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας, καθώς το σημείο όπου έχουν εντοπιστεί οι Γάλλοι πεζοπόροι είναι δύσβατο και απαιτούνται σκοινιά για να τους απεγκλωβίσουν.

Μαίρη Περδικέα

Μεγάλη επιχείρηση έρευνας- διάσωσης για 3 Γάλλους πεζοπόρους στο Ρίντομο
To Top