Επιχειρείν

Media Markt: Σχεδιάζεται νέο κατάστημα 1.500 τμ στην Καλαμάτα

Συνεργασία Public με Media Media Markt, ενώνουν τις δυνάμεις τους

Ο στρατηγικός σχεδιασμός με την ενοποίηση των Public και Media Markt να βρίσκεται σε εξέλιξη, προβλέπει τη δημιουργία οκτώ νέων καταστημάτων Public και την λειτουργία καταστήματος Media Markt στην Καλαμάτα, επιφανείας 1.500 τ.μ. μέχρι το τέλος του έτους.
Αυτό προκύπτει από συνέντευξη που παραχώρησε ο ο Διευθύνων Σύμβουλος της Public -Media Markt, Χρήστος Καλογεράκης, στην οικονομική ιστοσελίδα capital.gr.
Ο όμιλος Olympia που ιδρύθηκε από τον επιχειρηματία Πάνο Γερμανό, έχει ήδη βρει και τον χώρο που θα στεγαστεί το νέο κατάστημα στη Νέα είσοδο.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ: “Κομβικό ρόλο στο νέο αναπτυξιακό πλάνο του Public θα έχει η επένδυση για το νέο logistics center της εταιρείας στον Ασπρόπυργο, η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε πέρυσι και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους πέντε μήνες. Με την ολοκλήρωση της επένδυσης η εταιρεία θα αυξήσει τους αποθηκευτικούς της χώρους στα 20.000 τ.μ., με δυνατότητα έως τα 33.000 τ.μ. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το νέο κέντρο αναμένεται να παραληφθεί προς το τέλος του έτους. Πρόκειται για μια επένδυση της τάξης των 5 εκατ. ευρώ.

Ο στρατηγικός σχεδιασμός προβλέπει τη δημιουργία οκτώ νέων καταστημάτων Public, αλλά και τη δημιουργία αρκετών νέων καταστημάτων Media Markt σε περιοχές όπου έως τώρα η συγκεκριμένη αλυσίδα δεν είχε παρουσία. Έτσι, μετά τη Ρόδο, δρομολογείται μέχρι το τέλος του έτους η λειτουργία ενός ακόμη καταστήματος Media Markt στην Καλαμάτα, επιφάνειας 1.500 τ.μ.
Συνολικά για το δίκτυο καταστημάτων Public και Media Markt, σε εύλογο χρόνο προβλέπεται η επαναξιολόγηση του ώστε να μεγιστοποιηθεί ο βαθμός της απόδοσης του δικτύου και να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά. Ο κ. Καλογεράκης σημείωσε πως η εμπορική κίνηση μετά την άρση του lockdown και την επανεκκίνηση της οικονομίας εξελίσσεται ικανοποιητικά.

Σε ό,τι αφορά το Public Marketplace, η διοίκηση αναφέρει πως κινείται σε τροχιά ανάπτυξης. Μέσα σε διάστημα ενός μηνός πραγματοποιήθηκαν 40 νέες προσλήψεις ενώ προστέθηκαν 350 ελληνικές επιχειρήσεις στην πλατφόρμα. Στόχος είναι η προσέλκυση εκατοντάδων νέων καταστημάτων και να προσφέρει περισσότερες επιλογές στους επισκέπτες και πολλαπλά οφέλη στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις. Σήμερα το Public Marketplace είναι το πρώτο και το μεγαλύτερο ελληνικό marketplace, με 500 συνεργαζόμενα καταστήματα, τα οποία θα αυξηθούν σε 900 μέσα στις επόμενες εβδομάδες, με στόχο να ανέλθουν συνολικά σε 2.500 στο τέλος του 2020.

Media Markt: Σχεδιάζεται νέο κατάστημα 1.500 τμ στην Καλαμάτα
To Top