ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρώτη ημέρα μετά την καραντίνα και στην Καλαμάτα: Ουρές αλλά και μάσκες προστασίας

Πρώτη ημέρα της άρσης των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας και της καραντίνας των 42 ημερών και στην Καλαμάτα ξεχύθηκε ο κόσμος για τις δουλειές του, τα πιστολάκια στα κομμωτήρια πήραν “φωτιά”, οι ουρές για πληρωμές λογαριασμών ήταν έντονες. Οι Καλαματιανοί βγήκαν ελεύθερα για πρώτη φορά, μετά από 42 μέρες περιορισμών από το σπίτι, χωρίς την υποχρεωτική χρήση sms ή γραπτής βεβαίωσης. Μια σταδιακή επιστροφή σε μια «νέα κανονικότητα» όμως, αφού οι μάσκες θα γίνουν στο εξής το βασικό αξεσουάρ μας για τους κλειστούς χώρους, και τα μέτρα απόστασης η νέα μας καθημερινότητα.


Ουρές είχαν σχηματιστεί έξω από όλες τις τράπεζες, ενώ τις ώρες αιχμής, αυξημένη ήταν η κίνηση των αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης και μετά από καιρό είδαμε και μίνι μποτιλιάρισμα!

Αυξημένη ήταν η κίνηση και στα σούπερ μάρκετ αλλά και στα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας

Σήμερα ξημέρωσε μια άλλη μέρα, σίγουρα. Περισσότερα αυτοκίνητα στους δρόμους, πιο πολλοί άνθρωποι στα πεζοδρόμια, με μάσκες ή χωρίς, περισσότερη ζωή στο κόσμο μακριά από το σύνθημα “Μένουμε Σπίτι”, που για αρκετούς έγινε εφιάλτης . Βγήκαν λοιπόν από το σπίτι, όλοι ή σχεδόν όλοι!

Μόνο με μάσκα στο Αστικό

Όσον αφορά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, από το πρωί εργαζόμενοι του Αστικού ΚΤΕΛ Καλαμάτας έδιναν οδηγίες στους πολίτες σχετικά με τα μέτρα προστασίας, προτρέποντάς τους να τα τηρούν, ενώ η είσοδος στα λεωφορεία γίνεται μόνο σε όσους φορούν μάσκα, με τους επιβάτες να είναι ενημερωμένοι και να τηρούν τα μέτρα.

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας για οδηγούς και επιβάτες στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Τα μεγάλα καταστήματα τεχνολογίας και ηλεκτρικών ειδών τηρούν την αναλογία επισκεπτών σε αυτά ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα και η είσοδος ήταν ελεγχόμενη.


Ειδικό ψηφιακό σύστημα πληροφορεί LIVE για το πόσοι είναι οι πελάτες μέσα στο κατάστημα, ενώ παράλληλα ενημερώνει και για το όριο ταυτόχρονης εξυπηρέτησης πελατών

 

Προετοιμασίες και σε καφετέριες-εστιατόρια που θα ανοίξουν από 1η Ιουνίου

Επίσης είδαμε καταστήματα κυρίως σε καφετέριες που θα ανοίξουν το επόμενο διάστημα, να τοποθετούν προστατευτικά πλεξιγκλάς , και να κάνουν τις απαραίτητες προετοιμασίες και μερεμέτια για την επαναλειτουργία τους.
Οι πολίτες σε γενικές γραμμές επέδειξαν υπευθυνότητα τηρώντας τα μέτρα προστασίας, και τις αποστάσεις, καθώς η νέα αυτή καθημερινότητα απ’ότι φαίνεται θα μας συνοδεύει για αρκετό διάστημα ακόμη…

To Top