ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάρθα Σμέρλα: ” Έχουμε όραμα για την δημιουργία νέων δομών υποστήριξης ΑμεΑ”

 

Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος, φιλόλογος, ιστορικός και ειδική παιδαγωγός Μάρθα – Αντωνία Σμέρλα, με τον συνδυασμό της Ελένης Αλειφέρη “Πρωτεύουσα δύναμη”, μιλώντας στο Messinialive τόνισε ότι ο συνδυασμός έχει όραμα για την προώθηση και τη δημιουργία δομών υποστήριξης για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Καλαμάτας μέχρι σήμερα εξυπηρετεί 50 ωφελούμενους και λειτουργεί 11 μήνες το χρόνο.

Η κ.Σμέρλα τόνισε: “Τι γίνεται όμως όταν υπάρχουν άτομα που δεν μπορούν να επωφεληθούν από το κέντρο καθώς δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος για περισσότερα άτομα και οι αιτήσεις μένουν στο συρτάρι;

Εμείς ενισχύουμε και ενθαρρύνουμε να υλοποιηθεί άμεσα, η προβλεπόμενη εξαγγελία ενός δηλαδή στρατηγείου για τα ΑΜΕΑ στο ανατολικό κέντρο σε δημοτικό κτήριο εμβαδού 300τμ όπως έχει δεσμευτεί η δημοτική αρχή και το οποίο είναι επιθυμία όλων των συλλογών.

Αυτό θα δημιουργούσε και πρωινά τμήματα, θα εξυπηρετούσε όλα τα ΑΜΕΑ και θα άνοιγε και νέες θέσεις εργασίας για τους νέους. Η πρόσβαση στο κέντρο θα πρέπει να είναι καθολική και εμείς σαν δημοτική αρχή θα διεκδικήσουμε ένα 8θεσιο όχημα για να γίνεται η μετακίνηση των ατόμων πιο γρήγορη, ασφαλής και με λιγότερο κόστος.

Είναι σημαντικό επίσης να επισημανθεί ότι στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ δεν υπάρχει περιορισμός ηλικίας μαθητών, ενώ στα ΚΔΑΠ οι ηλικίες κυμαίνονται από 5 έως 12.

Εμείς προτείνουμε την δημιουργία δομών που θα απασχολούν τα παιδιά μέχρι την ηλικία της υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Και αυτό γιατί τα κέντρα αυτά μέσω της δημιουργικής απασχόλησης βοηθούν τα παιδιά και να αναπτύξουν τα ταλέντα τους και να αποκτήσουν επαγγελματικό προσανατολισμό.

Εμείς θα διεκδικήσουμε σαν δημοτική αρχή σταθερή απασχόληση των ατόμων που εργάζονται εκεί για την ομαλή λειτουργία των κέντρων.

Τέλος θα μεριμνήσουμε και  για τη λειτουργία ενός κέντρου φιλοξενίας στο οποίο θα φιλοξενούνται αυτά τα παιδιά όταν δεν έχουν στήριξη από το οικογενειακό περιβάλλον.

Η κ. Σμέρλα είναι πτυχιούχος του τμήματος φιλολογίας της σχολής ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών και του τμήματος ιστορίας αρχαιολογίας και διαχείρισης πολιτισμικών αγαθών της σχολής ανθρωπιστικών επιστημών και πολιτισμικών σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Επίσης έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση στο διακρατικό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Πανεπιστημίου του Τορίνο.

Η ίδια γεννήθηκε μεγάλωσε και ζει στην Καλαμάτα και πιστεύει ότι” η πόλη μας διαθέτει τεράστιες δυνατότητες και προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη με την τοπική αυτοδιοίκηση να χρειάζεται νέες ιδέες από νέους ανθρώπους με επιστημονική γνώση καιρό πηγή στην δημιουργία”. 

 

Το βιογραφικό της

 

To Top