Τουρισμός

Μανιάτης προς Κουρουμπλή: Απαράδεκτο να μην υπάρχει plan B για τη γραμμή Καλαμάτα-Κρήτη

Επιστολή με θέμα την “Ακτοπλοϊκή σύνδεση Καλαμάτας – Κύθηρα – Καστέλι Κρήτης” απέστειλε, μετά την επιστολή του δημάρχου Καλαμάτας, και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Δημήτρης Μανιάτης στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Ο κ.Μανιάτης στην επιστολή του δεν βλέπει να διαφαίνεται λύση για φέτος – λόγω της γραφειοκρατίας- με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να υποστούν πλήγμα οι επιχειρήσεις. Ζητά από τον υπουργό να βρεθεί άμεση λύση στην ακτοπλοϊκή γραμμή Καλαμάτα-Κύθηρα-Καστέλι Κρήτης.

Στην επιστολή του αναφέρει:

“Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Είναι γνωστό ότι εξαιτίας της βλάβης του πλοίου «ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ» τίθεται ένα τεράστιο πρόβλημα για τις περιοχές που εξυπηρετούσε και μάλιστα σε περίοδο τουριστικής αιχμής, με αποτέλεσμα να πλήττονται άμεσα οι επιχειρήσεις από την συγκεκριμένη εξέλιξη, εις βάρος της τοπικής και κατ’ επέκταση της εθνικής οικονομίας.

Κύριε Υπουργέ,
Θεωρούμε απαράδεκτο ότι δεν έχει υπάρξει ένα «ΣΧΕΔΙΟ Β» από το Υπουργείο σας (και σε συνεννόηση με την Ναυτιλιακή Εταιρεία Λ.Α.Ν.Ε.), ώστε να αποφευχθεί το μείζονος σημασίας πρόβλημα που δημιουργείται.
Απαιτούνται ΑΜΕΣΕΣ ΛΥΣΕΙΣ και όχι γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Η λογική του παραλόγου της γραφειοκρατίας «μηδενίζει» τις πιθανότητες να βρεθεί λύση στη φετινή τουριστική περίοδο και οι συνέπειες θα είναι σίγουρα δραματικές για τις επιχειρήσεις.
Η ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων της Βόρειας και Δυτικής Ελλάδας έχει συμβάλλει σημαντικά, ώστε το λιμάνι της Καλαμάτας να έχει εξαιρετική προοπτική ως “νότια πύλη εξόδου” και ειδικότερα η σύνδεση με Κύθηρα και Καστέλι Κρήτης είναι σημαντική για την περαιτέρω ανάπτυξη των εν λόγω περιοχών.


Με εκτίμηση,

Δημήτριος Μανιάτης
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Μανιάτης προς Κουρουμπλή: Απαράδεκτο να μην υπάρχει plan B για τη γραμμή Καλαμάτα-Κρήτη
To Top