ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου για σκάνδαλο Novartis: “Πείτε επιτέλους την αλήθεια στον ελληνικό λαό!”

Μαξίμου: “Ο κ. Σαλμάς κατέρριψε κάθε παραθεωρία για δήθεν σκευωρία και κουκουλοφόρους μάρτυρες”

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού με αφορμή τις δηλώσεις στον ΑΝΤ1 του πρώην υφυπουργού Υγείας, Μάριου Σαλμά. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
“Το 2014 ο κ. Σαλμάς ισχυριζόταν πως «ο Άδωνις Γεωργιάδης αύξησε το κόστος των φαρμάκων για τους ασφαλισμένους», εκτιμώντας την επιβάρυνση στα 200 εκατ. ευρώ.
Σήμερα ο κ. Σαλμάς, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ομολόγησε πως του είχε ζητηθεί στο παρελθόν να συνεισφέρει στις έρευνες στις ΗΠΑ για το σκάνδαλο της Novartis και τις αθέμιτες πρακτικές της στην Ελλάδα  ως «μάρτυρας επιβεβαίωσης».
Με λίγα λόγια, ο κ. Σαλμάς κατέρριψε με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο κάθε παραθεωρία για δήθεν σκευωρία και κουκουλοφόρους μάρτυρες.
Κάθε μέρα που περνάει οι αντιφάσεις της ΝΔ πυκνώνουν.
Πείτε επιτέλους την αλήθεια στον ελληνικό λαό”.

Σαλμάς: “Eίχα κληθεί από τις Αμερικανικές Αρχές να καταθέσω ως απλός μάρτυρας”

Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς είχε τονίσει: “Ας το καταλάβουν όλοι ότι στην υπόθεση Novartis είμαι στη λύση του προβλήματος και όχι στο πρόβλημα”, χαρακτηρίζοντας επιπόλαιο τον τρόπο που προσεγγίζεται η υπόθεση Novartis.

Όπως ανέφερε, δικηγορικό γραφείο στην Ουάσιγκτον και ελληνικό δικηγορικό γραφείο του είχαν ζητήσει να εισφέρει στοιχεία στην υπόθεση. “Το Ελληνικό γραφείο όταν πρωτοήρθε σε επαφή μαζί μου μού εξήγησε ότι μάρτυρας εθελοντής σε συζητήσεις με το αμερικανικό γραφείο και παρουσία του, τεκμηρίωσε ότι η εταιρεία Novartis με πολεμούσε με αθέμιτες πρακτικές, μου ανέφερε πειστικά στοιχεία που θυμήθηκα τι τραβούσα από τον πόλεμο που δεχόμουν κατά την θητεία μου.

Με ρώτησε εάν έχω στοιχεία που αφορούν στην Novartis και εάν ήθελα να συνεισφέρω στην έρευνα. Του είπα ότι έχω στην διάθεσή μου πορίσματα από ελεγκτικά όργανα, τα οποία θα εισέφερα στην έρευνα και αφορούν στην Novartis και τις αθέμιτες πρακτικές της στην Ελλάδα. Συναντήθηκα μία και μοναδική φορά με δικηγόρους από το αμερικανικό γραφείο στο δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα και εισέφερα τα πορίσματα”.

Επίσης, ανέφερε ότι του ζητήθηκε από το δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα να καταθέσει και στις Αμερικανικές αρχές, “όχι όμως ως πληροφοριοδότης διότι για όσους γνωρίζουν σε καθεστώς προστασίας μπαίνουν οι συμμετέχοντες στο αδίκημα, αλλά ως απλός μάρτυρας”.

Όπως τόνισε ο κ. Σαλμάς, “αποφάσισα να μην πάω στις ΗΠΑ να καταθέσω, αλλά να ενημερώσω την χώρα μου. Αν χρειαστεί μπορώ να αποδείξω ότι αν ήθελα να καταθέσω στις ΗΠΑ θα μπορούσα να είχα πάει. Τέλος ας το καταλάβουν όλοι ότι στην υπόθεση Novartis είμαι στη λύση του προβλήματος και όχι στο πρόβλημα. Τελεία και Παύλα”.

“ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΙΑ TΡΟΧΗΛΑΤΕΣ ΒΑΛΙΤΣΕΣ SAMSONITE”

Ταυτόχρονα το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού εξέδωσε και καυστική ανακοίνωση, απαντώντας στο ζεύγος Μητσοτάκη, για τους “σκοτεινούς εγκεφάλους των υπογείων του Μαξίμου”. Σε αυτή αναφέρεται:

“Πέρα από τις φαντασιοπληξίες του ζεύγους Μητσοτάκη, το ενημερώνουμε πως στα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου δεν έχει πια γραφείο ο συνέταιρός τους, κ. Παπασταύρου, ούτε εισέρχονται βαλίτσες Samsonite τροχήλατες πριν καταλήξουν σε κάποιο φορολογικό παράδεισο. 
Οι ένοικοι του υπογείου”.

Μαξίμου για σκάνδαλο Novartis: “Πείτε επιτέλους την αλήθεια στον ελληνικό λαό!”
To Top