ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαντάς για Πύργος-Τσακώνα: “Μπήκαμε πλέον σε τροχιά υλοποίησης”

Σε συνέχεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τον οδικό άξονα “Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα”, ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για τον τόπο μας, μια ημέρα για την οποία ως Τριφύλιος είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος. Διότι τέθηκαν οι βάσεις ώστε το διαχρονικό αίτημα της Μεσσηνίας και της Ηλείας για την αναβάθμιση του οδικού άξονα “Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα” να λάβει σάρκα και οστά.
Όπως λέγαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, η κυβέρνηση παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής για τον τόπο μας – έργων που αποτελούν βασική προϋπόθεση για την οδική ασφάλεια των πολιτών, αλλά και για την αναπτυξιακή δυναμική που προσφέρουν σε ολόκληρη την περιοχή. Τόσο μέσα από τη σημερινή σύσκεψη, όσο και μέσα από προηγούμενες συναντήσεις με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, έγινε σε όλους μας φανερό για άλλη μια φορά ότι το συγκεκριμένο οδικό τμήμα δεν έχει ξεχαστεί και ότι ιεραρχείται ψηλά στις κυβερνητικές προτεραιότητες.
Η σημερινή σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, παρήγαγε δύο ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα. Αφενός δόθηκε η ξεκάθαρη εντολή για ωρίμανση όλων των μελετών που αφορούν στο έργο, ώστε το επόμενο χρονικό διάστημα να έχουμε στη διάθεσή μας ένα σαφές και πλήρες σχέδιο υλοποίησης. Αφετέρου ξεκινά μια αναγκαία διαδικασία διερεύνησης όλων των διαθέσιμων επιλογών και πρόσφορων τρόπων με τους οποίους μπορούμε να ξεπεράσουμε το ζήτημα έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων στο ύψος των Λουτρών Καϊάφα, οι οποίοι είχαν απορριφθεί στο παρελθόν.
Μετά τις σημερινές εξελίξεις μπορούμε όλοι μας να είμαστε βέβαιοι ότι υπάρχει η ξεκάθαρη πολιτική βούληση να ξεπεραστεί κάθε εμπόδιο για την υλοποίηση αυτού του τόσο σημαντικού οδικού έργου. Στο βαθμό που με αφορά θα συνεχίσω να είμαι παρών, παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις και την πορεία των διαδικασιών που σήμερα δρομολογήθηκαν, έτσι ώστε η Μεσσηνία και η δυτική Πελοπόννησος να έχουν το συντομότερο δυνατόν τον δρόμο που πραγματικά τους αξίζει.»

Μαντάς για Πύργος-Τσακώνα: “Μπήκαμε πλέον σε τροχιά υλοποίησης”
To Top