ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μάκαρης: Σκουπίδια και μαύρα νερά κυλούσαν προς το Νέδοντα στους 5 Δρόμους!

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες με τα σκουπίδια και τα μαύρα νερά που κυλούσαν σε ρυάκι στην περιοχή των 5 δρόμων κοντά στη Μαραθόλακκα. Η χθεσινή καταιγίδα ήταν αρκετή για να αποκαλύψει το μέγεθος της συνεχιζόμενης ρύπανσης που συντελείται στην περιοχή, κυρίως όμως τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία των πολιτών, καθώς τα άγνωστης περιεκτικότητας νερά κατευθύνονταν προς το Νέδοντα. Εικόνες, που έφερε στη δημοσιότητα η παράταξη Μάκαρη, μετά από καταγγελίες και αυτοψία στην περιοχή.

Αφιερωμένο σε όσους αδράνησαν στο περιβαλλοντικό έγκλημα της Μαραθόλακκας στον Ταΰγετο.Αυτά τα μαύρα ζουμιά προέρχονται από την "επεξεργασία" των απορριμμάτων της Καλαμάτας και καταλήγουν στο ποταμό Νέδοντα. Όσα δεν φτάσουν στο Νέδοντα δηλητηριάζουν τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα.

Δημοσιεύτηκε από Μανώλης Μάκαρης στις Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018

ΑΥΤΟΨΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ 5 ΔΡΟΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΚΑΡΗ

Την ουσιαστική και μόνιμη απορρύπανση της Μαραθόλακκας ζητά ακόμα μια φορά ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Καλαμάτας, Μανώλης Μάκαρης, καταγγέλλοντας τη Δημοτική Αρχή για αδράνεια ως προς τη ρύπανση, αλλά και για επικίνδυνη και αναποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων που εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Η παράταξη Μάκαρη πραγματοποίησε αυτοψία στην περιοχή 5 δρόμων μετά τη χθεσινή καταιγίδα και τις καταγγελίες κατοίκων, και διαπίστωσε εκτεταμένη ρύπανση στη συγκεκριμένη περιοχή, καθώς για άλλη μια φορά σκουπίδια και μαύρα υγρά κυλούσαν προς τον Νέδοντα.

Ο Μανώλης Μάκαρης σε ανακοίνωση που εξέδωσε κρούει και πάλι τον κώδωνα του κινδύνου για τη δημόσια υγεία των πολιτών και το περιβάλλον, απαιτώντας την ουσιαστική απορρύπανση της Μαραθόλακκας.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

Τραγικές συνέπειες για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία από την αδράνεια της δημοτικής αρχής Καλαμάτας

“Σε μια εποχή όπου οι ευρωπαϊκές πόλεις εφαρμόζουν σύγχρονους τρόπους διαχείρισης των απορριμμάτων που βασίζονται στην διαλογή στην πηγή και την ανακύκλωση , η δημοτική αρχή Καλαμάτας με την αναποτελεσματική και επικίνδυνη διαχείριση των απορριμμάτων στην Μαραθόλακκα εκτίθεται για άλλη μια φορά, με δυσμενείς επιπτώσεις για το περιβάλλον και -το πιο σημαντικό- με εγγενείς κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Μετά από την χτεσινή καταιγίδα και κατόπιν καταγγελιών κατοίκων του Ταϋγέτου διενεργήσαμε αυτοψία στην περιοχή των πέντε δρόμων για να διαπιστώσουμε για μια ακόμα φορά ιδίοις όμμασι το μεγάλο περιβαλλοντικό έγκλημα της Μαραθόλακκας.

Τι διαπιστώσαμε;
1. Σε συγκεκριμένα σημεία του πρανούς της Ε.Ο. Καλαμάτας –Σπάρτης στο ύψος των πέντε δρόμων έχουν σχηματιστεί ρυάκια στα οποία ρέουν μαύρα ζουμιά συνοδευόμενα από μεγάλη ποσότητα αφρού. Τα ρυάκια αυτά είχαν κατεύθυνση από την περιοχή της Μαραθόλακκας προς την κοίτη του Νέδοντα.
2. Διαπιστώθηκε η ύπαρξη κάθε είδους απορριμμάτων κατά μήκος της πορείας των ρυακιών αυτών
3. Οσμή σήψης ανέδυε όλη η περιοχή.

Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει μεγάλο φορτίο ρύπανσης στην συγκεκριμένη περιοχή το οποίο κατά τη διάρκεια βροχοπτώσεων οδηγείται στον ποταμό Νέδοντα.
Εδώ και τώρα πρέπει να ανοίξει διάπλατα ο φάκελος της Μαραθόλακκας με σκοπό να γίνει ουσιαστική και μόνιμη απορρύπανση της περιοχής”.

Μ.Π.

Μάκαρης: Σκουπίδια και μαύρα νερά κυλούσαν προς το Νέδοντα στους 5 Δρόμους!
To Top