ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάκαρης: Περιβαλλοντικά επικίνδυνη και οικονομικά ασύμφορη η σύμβαση για τη Μαραθόλακκα

Ο επικεφαλής του συνδυασμού Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί πολίτες, Μανώλης Μάκαρης, με γραπτή του δήλωση παίρνει θέση για την σύμβαση που υπέγραψε χτες 2 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Καλαμάτας με την Ηλέκτωρ ΑΕ για τη Μαραθόλακκα.

Ο Μανώλης Μάκαρης κάνει λόγο για εσπευσμένη υπογραφή της σύμβασης, μια ημέρα μετά την Πρωτοχρονιά, χωρίς να προηγηθεί η απαραίτητη διαπραγμάτευση για τη μείωση της τιμής διαχείρισης ανά τόνο, και χωρίς τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων, όπως ο ίδιος είχε δεσμευτεί. Στην ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας του Δήμου Καλαμάτας αναφέρει:

“Εύλογα ερωτήματα προκαλεί η εσπευσμένη υπογραφή της σύμβασης για τη διαχείριση των απορριμμάτων στη Μαραθόλακκα από τον δήμαρχο Καλαμάτας και την εταιρεία Ηλέκτωρ ΑΕ, χωρίς να προηγηθεί η απαραίτητη διαπραγμάτευση για μείωση της τιμής διαχείρισης ανά τόνο σύμμεικτων απορριμμάτων, πριν την τελική υπογραφή.

Όπως έχουμε επισημάνει η μείωση της τιμής είναι αναγκαία αφού ο δήμος θα διαθέσει τα ακόλουθα δικά του μηχανήματα στην Μαραθόλακκα: δεματοποιητή με τυλικτικό μηχάνημα, ειδικό κλαρκ και πλυντικό μηχάνημα, καθώς και κόμπακτ βιολογικό για τα στραγγίδια.

Παραθέτω μάλιστα τι ακριβώς είχε δηλώσει ο δήμαρχος Καλαμάτας για την συγκεκριμένη σύμβαση στις 26/10/2017:
«Δεν θα υπογράψουμε αμέσως διότι προχωρούμε σε διαπραγμάτευση διότι μετά τον διαγωνισμό ο Δήμος έχει εγκαταστήσει έναν αριθμό μηχανημάτων, υπάρχει μερικώς ο εξοπλισμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων από τον Δήμο, επομένως θα επιδιώξουμε την μείωση της τιμής με απόλυτα διάφανες διαδικασίες και με αποφάσεις συλλογικών οργάνων».

Παρόλα αυτά αναιρεί την προηγούμενη δήλωση του και προχωρά στην εσπευσμένη υπογραφή της σύμβασης. Ας μας απαντήσει γιατί;
Είναι πλέον ηλίου φαεινότερο ότι η επιλογή της διοίκησης Νίκα για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Μαραθόλακκα είναι περιβαλλοντικά επικίνδυνη και οικονομικά ασύμφορη. Αυτό το έχουμε κατ’ επανάληψη αναδείξει και τεκμηριωμένα αποδείξει και δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε καθημερινά.

Είναι απαραίτητο:

1.Να ανοίξει τώρα ο φάκελος «Μαραθόλακκα» για να διαπιστωθεί η έκταση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης και της ρύπανσης του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα και να προχωρήσουμε άμεσα σε διαδικασία απορρύπανσης.
2.Πρέπει άμεσα να μειωθεί σε εύλογο ποσοστό η τιμή της διαχείρισης των απορριμμάτων από το νέο ανάδοχο”.

Μανώλης Μάκαρης
Επικεφαλής Μείζονος Μειοψηφίας
Δήμου Καλαμάτας

Διαβάστε και αυτό:

Νίκας: “Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι κόλαφος για πολλούς που είπαν και έγραψαν διάφορα”

Μάκαρης: Περιβαλλοντικά επικίνδυνη και οικονομικά ασύμφορη η σύμβαση για τη Μαραθόλακκα
To Top