Τροφή για σκέψη

Μάκαρης: Μια νέα χωματερή δημιουργείται στα Ακοβίτικα

Ανεξέλεγκτη απόθεση μπάζων και απορριμμάτων στην παραποτάμια ζώνη του Άρι

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Καλαμάτας, Μανώλης Μάκαρης σχετικά με τη ρίψη μπάζων και σκουπιδιών δίπλα στην παραποτάμια ζώνη του Άρι, εκεί που πρόσφατα εγκαινιάστηκε ο ποδηλατόδρομος. Με φωτογραφίες ο Μανώλης Μάκαρης αποδεικνύει την εκτεταμένη συσσώρευση μπάζων στη συγκεκριμένη περιοχή, με κίνδυνο να εξελιχθεί ο χώρος σε μικρή χωματερή.


Αριστερά η μικρή χωματερή μπάζων και δεξιά ο νέος ποδηλατόδρομος και ο ποταμός Άρις

Στην ανακοίνωσή του ο Μανώλης Μάκαρης αναφέρει:

“Άκρως απογοητευτική είναι η εικόνα που παρουσιάζει η περιοχή των Ακοβίτικων από την ανεξέλεγκτη απόθεση μπαζών και απορριμμάτων. Συγκεκριμένα, λίγα μέτρα από τον αρχαιολογικό χώρο του ιερού του Ποσειδώνα και την προσφάτως αναπλασθείσα ανατολική όχθη του ποταμού Άρι έχουν αποτεθεί σωροί από μπάζα, οικοδομικά υλικά, άχρηστα ελαστικά και κάθε είδους απορρίμματα σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περιβαλλοντικά περιοχή όπως είναι η συγκεκριμένη παραποτάμια ζώνη.
Το συγκεκριμένο πρόβλημα ρύπανσης το είχαμε αναδείξει προ μηνός αλλά λόγω της αδιαφορίας της δημοτικής αρχής συνεχώς διογκούται.
Καλείται η δημοτική αρχή να προχωρήσει στην άμεση απομάκρυνση όλων των μπαζών και των απορριμμάτων και την ουσιαστική απορρύπανση της περιοχής έτσι ώστε να αποφευχθεί η δημιουργία μιας ακόμα χωματερής”.

Να επισημάνουμε ότι η απόθεση μπάζων και οικοδομικών υλικών γίνεται σε συγκεκριμένους αδειοδοτημένους χώρους-νόμιμες μονάδες επεξεργασίας, όπου γίνεται και η επεξεργασία τους και η ρίψη οπουδήποτε αλλού απαγορεύεται. Ήδη στη Μεσσηνία λειτουργούν δύο, σε Σταυροπήγιο και Μελιγαλά, και ο τελικός σχεδιασμός προβλέπει 6, ώστε να καλυφθεί το σύνολο του Νομού.

Μ.Π.

Μάκαρης: Μια νέα χωματερή δημιουργείται στα Ακοβίτικα
To Top