ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάκαρης: “Κοινωνική μικροπολιτική από τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας”

“ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑΣ Η ΘΕΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΤΩΝ 500 ΕΥΡΩ”

Για ψηφοθηρία, μικροκομματικές σκοπιμότητες και παλαιοκομματική τακτική κατηγορεί τον δήμαρχο Καλαμάτας ο επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, Μανώλης Μάκαρης, με αφορμή την ψήφιση της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 500 ευρώ σε άπορους συμπολίτες μας, που θα δίνεται με απόφαση δημάρχου, παρά την νομοθετική πρόβλεψη για απόφαση συλλογικού οργάνου.
Η ένσταση δεν αφορά την οικονομική ενίσχυση αυτή καθαυτή, που χαρακτηρίζεται ως θετικό μέτρο και αναγκαίο, αλλά τον τρόπο που αυτή θα δίνεται.

Στην ανακοίνωσή της παράταξης του Μανώλη Μάκαρη “Ανοικτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες” αναφέρονται τα εξής:

“Σοβαρές ενστάσεις διατυπώθηκαν κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καλαμάτας από την αντιπολίτευση για τη χορήγηση επιδόματος έως 500 ευρώ σε άπορους συνδημότες μας με απόφαση δημάρχου και όχι συλλογικού οργάνου (οικονομικής ή άλλης διαπαραταξιακής επιτροπής) όπως εφαρμόζεται σε άλλους δήμους της χώρας.

Έτσι ένα μέτρο θετικό και αποδεκτό από όλους, καθώς παρέχει έκτακτη και αναγκαία οικονομική ενίσχυση σε συνδημότες μας που αντιμετωπίζουν ένδεια, υποβαθμίζεται από τη δημοτική αρχή σε εργαλείο ψηφοθηρίας καθώς παραβλέπεται η προβλεπόμενη διαδικασία.

Δυστυχώς, αυτές οι τακτικές, όπως έχει αποδειχτεί και κατά το παρελθόν (πχ δημοτικό παντοπωλείο) μπορεί να αφήσουν στο περιθώριο τους συμπολίτες μας που πραγματικά υποφέρουν και δημιουργούν πολίτες – δέσμιους σε παλαιοκομματικές πρακτικές που τόσο έχουν βλάψει τον τόπο μας.

Είναι άμεση και επιτακτική η ανάγκη η άσκηση κοινωνικής πολιτικής από τον Δήμο Καλαμάτας να είναι απαλλαγμένη από κάθε είδους μικροκομματικές σκοπιμότητες έχοντας την ευρύτερη δυνατή συναίνεση.

Μάκαρης: “Κοινωνική μικροπολιτική από τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας”
To Top