ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάκαρης: “Η Δημοτική Αρχή οφείλει να εξασφαλίζει τα αυτονόητα, όπως ο κλιματισμός”

“Η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας οφείλει να εξασφαλίζει τα αυτονόητα, όπως είναι ο κλιματισμός”, επισημαίνει ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Καλαμάτας, Μανώλης Μάκαρης, με αφορμή τη δυσαρέσκεια, αλλά κυρίως την ταλαιπωρία όσων γονέων και μαθητών παραβρέθηκαν χθες στο αμφιθέατρο “Θόδωρος Αγγελόπουλος” του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας για την καλοκαιρινή γιορτή των ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας, που έγινε σε συνθήκες σάουνας…

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:

“Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) είναι μια νέα κοινωνική δομή για τη φύλαξη παιδιών σχολικής ηλικίας και πραγματοποιούνται από τους Δήμους στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής » της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.).

Με την ολοκλήρωση της πρώτης χρονιάς του θεσμού αυτού πραγματοποιήθηκε χτες 21/6 στο κατάμεστο αμφιθέατρο “Θόδωρος Αγγελόπουλος” του Εργατικού Κέντρου η γιορτή «Τα ΚΔΑΠ Καλαμάτας στον ελληνικό κινηματογράφο». Σε αυτήν την εκδήλωση παρουσιάστηκαν με επιτυχία θεατρικά δρώμενα, χορευτικά και έκθεση με δημιουργίες των παιδιών που συμμετείχαν στα ΚΔΑΠ.

Μοναδική παραφωνία στο γιορτινό κλίμα ήταν η απουσία κλιματισμού στην συγκεκριμένη αίθουσα που δημιούργησε αφόρητη και αποπνικτική κατάσταση στα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους γονείς που παρακολούθησαν την συγκεκριμένη εκδήλωση. Η δημοτική αρχή αφού έχει αναλάβει την πλήρη διαχείριση της συγκεκριμένης αίθουσας οφείλει να εξασφαλίζει τα αυτονόητα όπως είναι ο κλιματισμός”.

Μάκαρης: “Η Δημοτική Αρχή οφείλει να εξασφαλίζει τα αυτονόητα, όπως ο κλιματισμός”
To Top