ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάκαρης για Νίκα: “Ξεκάθαρα παραπλανούσε το Σώμα αφού απέκρυψε έγγραφα που ο ίδιος είχε αποστείλει”

Μάκαρης: “Πλήρη διαχειριστική ανεπάρκεια και σε κατάσταση πανικού η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας”

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΖΗΤΑ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΚΑΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΛΟΓΩ ΜΑΡΑΘΟΛΑΚΚΑΣ

“Όλα στο φως, να δοθούν εξηγήσεις”, απαίτησε σήμερα ο επικεφαλής της μείζονος Μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, Μανώλης Μάκαρης, με αφορμή την κήρυξη του Δήμου Καλαμάτας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κατόπιν αιτήματος του δημάρχου Καλαμάτας, τον οποίο ουσιαστικά κατηγόρησε ότι έδρασε εν κρυπτώ χωρίς να ενημερώσει για την ενέργειά του αυτή το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας που συνεδρίασε στις 15/2, ενώ είχε ήδη προηγηθεί από τις 4/2 αίτημα στην Περιφέρεια εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής για κήρυξη του Δήμου σε έκτακτη ανάγκη.

Σύσσωμη η παράταξη Μάκαρη- σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα- κατήγγειλε τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας για έλλειψη ενημέρωσης στο κρίσιμο ζήτημα της διαχείρισης των σκουπιδιών στη Μαραθόλακκα και για εν κρυπτώ ενέργειες του Παναγιώτη Νίκα χωρίς να έχει προηγηθεί ενημέρωση του Δ.Σ. Καλαμάτας.

“Ξεκάθαρα παραπλανούσε το Σώμα, αφού απέκρυψε έγγραφα που ο ίδιος είχε συντάξει και αποστείλει ήδη από τις 4/2”,είπε χαρακτηριστικά ο Μανώλης Μάκαρης για τον δήμαρχο, συμπληρώνοντας πως ο ίδιος ο δήμαρχος είχε κάνει αίτηση για υπαγωγή της Καλαμάτας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εν αγνοία του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.

Όπως δήλωσε ο Μανώλης Μάκαρης, το πρόβλημα στη Μαραθόλακκα είχε τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας και “ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος μας καθησύχαζαν ότι όλα βαίνουν καλώς και γρήγορα θα λυθεί το πρόβλημα”.

“Από τα ΜΜΕ μάθαμε ότι κηρύχθηκε η Καλαμάτα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η επίσημη ενημέρωση έγινε χθες αργά το απόγευμα από το site του Δήμου Καλαμάτας, που για ελάσσονος σημασίας θέματα είναι λαλίστατο και πολυγραφότατο. Στη συνέχεια μαθαίνουμε για συλλήψεις εργαζομένων, μηνύσεις και καταγγελίες, αλλά και εναπόθεση σκουπιδοδεμάτων σε δασική γη”.

“Όλα αυτά αποδεικνύουν την πλήρη διαχειριστική ανεπάρκεια και την κατάσταση πανικού από τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας”.

ΜΑΚΑΡΗΣ: “ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ-ΕΠΡΕΠΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΡΩΤΑ”

“Ο ύψιστος θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι το Δημοτικό Συμβούλιο! Παρακάμπτει το Δ.Σ. και θέλει εμείς να μαθαίνουμε με διαφορετικό τρόπο; Εμείς από τον ίδιο θέλουμε ενημέρωση”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μανώλης Μάκαρης, στηλιτεύοντας το γεγονός ότι για ένα τόσο κρίσιμο και έκτακτο ζήτημα, ο δήμαρχος παρέκαμψε το Δημοτικό Συμβούλιο και ενήργησε εν αγνοία των δημοτικών συμβούλων.

“Εμείς λειτουργούμε θεσμικά, και αξιώνουμε από τον δήμαρχο να φέρει εις πέρας την υποχρέωση που έχει να ενημερώνει το Δημοτικό Συμβούλιο“, επεσήμανε ο δημοτικός σύμβουλος Στάθης Σταματόπουλος.

ΜΑΚΑΡΗΣ: “ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΧΙ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ”

Ο Μανώλης Μάκαρης ζήτησε να συγκληθεί Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να τεθούν όλα αυτά τα ζητήματα επί τάπητος, και να δοθούν οι απαιτούμενες εξηγήσεις για τις παραπάνω εξελίξεις.
“Άμεσα να συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας χωρίς γραφειοκρατικά προσκόμματα και να γίνει η πλήρης διαλεύκανση του θέματος, να έρθουν οι εργαζόμενοι της Μαραθόλακκας εδώ, ο προηγούμενος ανάδοχος αλλά και η νέα εταιρεία προσωρινής διαχείρισης, να μας πουν τι θα κάνουν. Να δοθούν εξηγήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και όχι σε κλειστά γραφεία”, τόνισε ο Μανώλης Μάκαρης.

Ταυτόχρονα, ο επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας εξέφρασε τη διαφωνία του με τον τρόπο που επέλεξε η Δημοτική Αρχή να διαχειριστεί προσωρινά τα σκουπίδια, λέγοντας ότι υπήρχαν οι δυνατότητες ο Δήμος να έχει αγοράσει τα μηχανήματά του για τη διαχείριση των σκουπιδιών, “ενώ τα αγοράζει εκ των υστέρων και τα τοποθετεί σε συνθήκες πανικού”.
Επεσήμανε επίσης ότι θα μπορούσε ο ίδιος ο Δήμος να διαχειριστεί προσωρινά τα σκουπίδια του, εξασφαλίζοντας παράλληλα τις κατάλληλες συνθήκες υγιεινής για τους εργαζόμενους, ενώ αναρωτήθηκε “δεν μπορεί ο δήμος να διαχειριστεί τα απορρίμματα και χρειάζεται να έρχεται εργολάβος για να διαχειριστεί;”.

Επιμέλεια:Μαίρη Περδικέα

To Top