ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάκαρης: “Εγκατέλειψε τη Μικρή Μαντίνεια η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας” – Συνάντηση με Σπίνο

ΜΑΚΑΡΗΣ: “”Σημαντικά ζητήματα της Μ.Μαντίνειας δεν προχώρησαν”

Συνάντηση του Μανώλη Μάκαρη με  τον Γιώργο Σπίνο

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Μανώλη Μάκαρη, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ανοιχτός Δήμος-Ενεργοί Πολίτες,  με τον Γιώργο Σπίνο, μέχρι πρότινος πρόεδρο της τοπικής κοινότητας της Μικρής Μαντίνειας, κατά την οποία συζητήθηκαν η εγκατάλειψη της Μικρής Μαντίνειας από την δημοτική αρχή Καλαμάτας αλλά και η πλήρης περιφρόνηση του θεσμού των κοινοτήτων από αυτήν.

Η δημοτική μας παράταξη πιστεύει:

– Οι αλλαγές Θεοδωρικάκου που τροποποίησαν  τον Κλεισθένη -όπως έγκαιρα είχαμε εντοπίσει- αφαίρεσαν από τις τοπικές κοινότητες αρμοδιότητες και τις κατέστησαν ουσιαστικά διακοσμητικά όργανα με μόνο εισηγητικό ρόλο.

“Ειδικά στον Δήμο Καλαμάτας η  δημοτική αρχή λειτουργώντας συγκεντρωτικά υποβαθμίζει επιπλέον τις τοπικές κοινότητες αφού δεν λαμβάνει υπόψη ούτε καν τον εισηγητικό τους ρόλο” .

– Σημαντικά ζητήματα στην Μικρή Μαντίνεια (πχ αξιοποίηση του κληροδοτήματος Παναγιώταρου, ανάπλαση παραλιακής ζώνης, αντιδιαβρωτική προστασία των ακτών και ολοκλήρωση πολεοδομικής μελέτης) δεν προχώρησαν. Η παράταξή μας έχει διαχρονικά στηρίξει την Μικρή Μαντίνεια με συγκεκριμένες προτάσεις που θα αξιοποιήσουν τις μεγάλες αναπτυξιακές της δυνατότητες.

Καλούμε την δημοτική αρχή Καλαμάτας να σκύψει πάνω στα προβλήματα της Μικρής Μαντίνειας και γενικά όλων των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Καλαμάτας.

Μάκαρης: “Εγκατέλειψε τη Μικρή Μαντίνεια η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας” – Συνάντηση με Σπίνο
To Top