ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάκαρης: Δεν είναι “φανφάρα” η συζήτηση του “Κλεισθένη” στο Δημοτικό Συμβούλιο”

“Ο δήμαρχος με τον αντιδημοκρατικό του λόγο προσέβαλε το Δημοτικό Συμβούλιο και τους πολίτες”, δηλώνει σε ανακοίνωση του ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, Μανώλης Μάκαρης με αφορμή την άρνηση του Δημάρχου Παναγιώτη Νίκα να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης που έχει τεθεί σε διαβούλευση.

Αναλυτικά ο Μανώλης Μάκαρης στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:
“Στην χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας η πρόταση που υπέβαλα προς το Σώμα για την διεξαγωγή συζήτησης για την μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης ( Κλεισθένης 1 και απλή αναλογική) πυροδότησε την σφοδρή άρνηση του δημάρχου Καλαμάτας.

Ο δήμαρχος νόμιζε ότι έτσι υπεξέφυγε αλλά τελικά, για μια ακόμα φορά, απλώς ξέφυγε. Προσπάθησε να μην εκτεθεί και να αποφύγει να εκφράσει τον παλαιοκομματισμό του και την αναχρονιστική πολιτική θέση της δημοτικής του παράταξης, αλλά τελικά με τον αντιδημοκρατικό του λόγο, θεωρώντας την συζήτηση για ένα τέτοιο σημαντικό θέμα στο ανώτατο όργανο δημοκρατίας της πόλης ως «φανφάρα», προσέβαλε το δημοτικό συμβούλιο και συνακόλουθα τους πολίτες της Καλαμάτας.
Παραβίασε τον θεσμικό του ρόλο και επιβεβαίωσε την αμεσότητα της ανάγκης για τη μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης, μεταρρύθμισης προς την κατεύθυνση αποφυγής τέτοιων φαινομένων.
Αντιπαρερχόμαστε λοιπόν αυτή την συμπεριφορά και εμμένουμε στην άποψη ότι τέτοιες σημαντικές αλλαγές που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση οφείλουν να συζητούνται από το θεσμικό όργανο που αντιπροσωπεύει τους πολίτες της Καλαμάτας και δεν είναι άλλο από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης”.

Μανώλης Μάκαρης
Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης
Δήμου Καλαμάτας

Μάκαρης: Δεν είναι “φανφάρα” η συζήτηση του “Κλεισθένη” στο Δημοτικό Συμβούλιο”
To Top