Υγεία

Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας: Ενημερώθηκαν και έγιναν δότες μυελού των οστών

“Σε μια Ελλάδα που είναι καθημερινό φαινόμενο, ο απόηχος φρικτών πράξεων ανθρώπινης βίας, δυστυχίας, πείνας και εξαθλίωσης, το ατομικό συμφέρον επικρατεί επί του συλλογικού, και το προσωπικό όφελος κυριαρχεί επί του κοινωνικού, η ανάπτυξη του εθελοντικού κινήματος σήμερα, συνιστά μια σύγχρονη αναγκαιότητα που στηρίζει τον κοινωνικό βίο.
Ίσως να μην μπορούμε να κάνουμε μεγάλα πράγματα σ’αυτή τη γη. Αλλά σίγουρα μπορούμε να κάνουμε μικρά πράγματα με μεγάλη Αγάπη.
Κάθε χρόνο στην χώρα μας εκδηλώνουν κάποιον καρκίνο στο αίμα τους περίπου 5.000 άνθρωποι.
Η λευχαιμία είναι ο πιο συνηθισμένος καρκίνος στην παιδική ηλικία
Για τους περισσότερους ασθενείς η μόνη τους ελπίδα είναι η μεταμόσχευση μυελού των οστών… δηλαδή ΕΜΕΙΣ.
Οι Λιμενικοί με αυτοθυσία καθημερινά σώζουν ζωές στη θάλασσα. Μπορούν όμως να σώσουν και ζωές χαρίζοντας λίγα γι’ αυτούς αρχέγονα αιμοποιητικά κύτταρα, αλλά πολλά και σωτήρια για κάποιον συνάνθρωπό τους.

Με αυτές τις σκέψεις ο Λιμενάρχης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας και οι Λιμενικοί σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Καλαμάτας «Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος» ενημερώθηκαν για τη δυνατότητα δωρεάς μυελού των οστών από τον Διευθυντή του Αιματολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Αδαμόπουλο Ιωάννη.

Στην ενημέρωση συμμετείχαν και τα μέλη του συλλόγου Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος, Γαληνέα Αναστασία και ο σημαιοφόρος το Λιμενικού σώματος Σπυρόπουλος Γιώργος.

Πολλοί γράφτηκαν στη παγκόσμια δεξαμενή εθελοντών δοτών μυελού των οστών, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ευχή να τους καλέσουμε σύντομα να δωρίσουν μυελό των οστών για να χαρίσουν ζωή σε ένα συνάνθρωπό τους”.

Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας: Ενημερώθηκαν και έγιναν δότες μυελού των οστών
To Top