Μουσική

Μάγεψε η Ορχήστρα των Νέων στο Μέγαρο Χορού

Μία εκπληκτική συναυλία απόλαυσαν περισσότεροι από 500 θεατές που επέλεξαν να περάσουν το “καυτό” βράδυ της Κυριακής στο δροσερό Μέγαρο Xορού Καλαμάτας, με την ορχήστρα των Nέων των Φίλων της Μουσικής να δίνει ένα μοναδικό ρεσιτάλ!
23 μουσικοί που είναι όλοι μαθητές και αποτελούν την Camerata Junior, υπό την μουσική διεύθυνση του εξαιρετικού μουσικού Δημήτρη Σέμση, έδειξαν το ταλέντο τους και θα μεταπηδήσουν με αξιώσεις στη Μεγάλη Ορχήστρα Camerata και φυσικά χειροκροτήθηκαν θερμά!
Η συναυλία είχε δύο μέρη: στο πρώτο οι μουσικοί έπαιξαν Σερενάτα για έγχορδα και ένα ρεπερτόριο για στρατιωτική μουσική, ενώ στο δεύτερο μέρος υπήρχαν, κονσέρτο για δύο βιολιά, διάφορες επιτυχημένες διασκευές για έγχορδα, γνωστών κομματιών κινηματογραφικών έργων, όπως αυτό των “Πειρατών της Καραϊβικής”, “Σινεμά ο Παράδεισος” και το “Game of Thrones”!
Η διοργάνωση έφερε ανεξίτηλα τη σφραγίδα του Συλλόγου “Οι φίλοι της Μουσικής Καλαμάτας” που συμπληρώνει σε λίγους μήνες 25 χρόνια δραστηριοποίησης, τα 22 εξ’ αυτών έχοντας στην Προεδρεία την κ. Βικτωρία Καρέλια και έχει ως πρωταρχικό στόχο την προώθηση ενός υψηλού επιπέδου μουσικών εκδηλώσεων στην πόλη της Καλαμάτας, συμβάλλοντας στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου.

To Top