ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λύθηκε το μυστήριο με το φωτεινό αντικείμενο στον ουρανό της Καλαμάτας

Το φωτεινό αντικείμενο που εθεάθη και χθες το βράδυ μετά τις 9, αλλά "εξαφανίστηκε" μετά τις 22.00 από τον ουρανό της Καλαμάτας δεν είναι ούτε ιπτάμενος δίσκος, ούτε εξωγήινοι, ούτε drone, ούτε δορυφόρος, ούτε κάτι αντίστοιχο. Όπως δηλώνει ο αστροφυσικός Γιώργος Δανός, πρόκειται για τον πλανήτη Αφροδίτη, που αυτή την περίοδο φαίνεται περισσότερο φωτεινός.Ο αστροφυσικός, μιλώντας στον Alpha Κύπρου, έλυσε τις απορίες όλων όσων βλέπουν τις τελευταίες μέρες το φωτεινό αντικείμενο στον ουρανό.

Το φωτεινό αντικείμενο όπως το κατέγραψαν οι live web κάμερες του kalamata.meteoclub.gr, πάνω από τον ουρανό της Καλαμάτας

Και πάλι " εμφανίστηκε" το βράδυ το φωτεινό αντικείμενο, ενώ δεν ήταν πλέον ορατό μετά τις 22.00

Το φωτεινό αντικείμενο με ζουμ από τηλεφακό

Σύμφωνα με τον αστροφυσικό, σε πολλές χώρες διεθνώς γίνεται η σύγχυση πως πρόκειται για ιπτάμενο άγνωστο αντικείμενο. Η "ύποπτη" λάμψη στον ουρανό είναι η Αφροδίτη. "Τις τελευταίες ημέρες και σήμερα που είναι η πρώτη μέρα που καθάρισε συννεφιά το φαινόμενο έγινε πιο έντονο".

"Η Αφροδίτη κινείται όπως όλοι οι πλανήτες. Αυτή τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε μια συγκεκριμένη πορεία και είναι ορατή πολύ αργά το βράδυ. Στις 20:00 θεωρείται αργά διότι η Αφροδίτη δύει μαζί με τον Ήλιο και την βλέπουμε 3 ώρες μετά από τον Ήλιο άρα αυτό θεωρείται αργά. Σε άλλες φάσεις δεν είναι τόσο λαμπερή επειδή ο Ήλιος θα δύσει και μετά από καμιά ώρα θα δύσει και η Αφροδίτη. Αυτή την περίοδο τυχαίνει να είναι στην μακρινότερη απόσταση από τον Ήλιο με αποτέλεσμα να φαίνεται πιο φωτεινή."

"Τώρα είναι η περίοδος που είναι πιο φωτεινή και αυτό που έχω να πω είναι πως ο κόσμος πρέπει να την απολαύσει" δηλώνει ο αστροφυσικός.

Η Αφροδίτη είναι ο δεύτερος σε απόσταση από τον Ήλιο πλανήτης του Ηλιακού Συστήματος. Είναι το πιο λαμπρό αντικείμενο στον νυκτερινό ουρανό μετά τη Σελήνη. Ονομάζεται από το λαό Αυγερινός ή Αποσπερίτης. Είναι παρόμοια στη Γη σε μέγεθος, αλλά πολύ διαφορετική σε φυσικά χαρακτηριστικά, καθώς καλύπτεται από πυκνά νέφη διοξειδίου του άνθρακα και διοξειδίου του θείου και η πίεση και θερμοκρασία στην επιφάνεια της είναι πολύ μεγαλύτερες από τις αντίστοιχες της Γης. Η Αφροδίτη ονομάζεται "αδελφή της Γης", ως προς την ομοιότητα στο μέγεθός της με την Γη.

Η Αφροδίτη ήταν γνωστή από τους αρχαίους χρόνους, καθώς είναι εύκολα ορατή στον ουρανό. Στην αρχαιότητα ονομάζονταν Εωσφόρος ("αυτός που φέρνει την αυγή") όταν εμφανίζονταν το πρωί και Έσπερος το βράδυ.

Λύθηκε το μυστήριο με το φωτεινό αντικείμενο στον ουρανό της Καλαμάτας

Δημοφιλέστερα

To Top