ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λιμάνι Καλαμάτας: Mεγάλη επιχείρηση ανέλκυσης του βυθισμένου ιστιοφόρου

Μεγάλη επιχείρηση έχει ξεκινήσει από νωρίς σήμερα το πρωί στο Λιμάνι Καλαμάτας, και συνεχίζεται  όλες αυτές τις ώρες, προκειμένου να ανελκυσθεί το κατασχεμένο ιστιοφόρο Mr Musti, που  από χθες το πρωί βρίσκεται ημιβυθισμένο μέσα στο Λιμάνι.

Σήμερα γύρω στις 11.00 το πρωί ξεκίνησε η επιχείρηση ανέλκυσής του που αναμένεται να διαρκέσει αρκετές ώρες, μέχρι και αύριο, οπότε και θα γίνει το τελικό στάδιο της επιχείρησης.

Στο λιμάνι έχει καταφθάσει ειδικός γερανός από την Τρίπολη, που θα το σηκώσει, ενώ με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας γίνεται απάντληση των υδάτων που είχαν εισχωρήσει στο σκάφος, και είχαν ως αποτέλεσμα αυτό να βουλιάξει. Ταυτόχρονα δύτης έκλεισε το ρήγμα που είχε προκληθεί στα ύφαλα του σκάφους.


Γύρω από το ιστιοφόρο έχει τοποθετηθεί πλωτό φράγμα για την καταπολέμηση τυχόν ρύπανσης, προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν διαρροή των ελάχιστων καυσίμων που έχουν απομείνει, καθώς ήδη από το προηγούμενο διάστημα- λόγω των κατ’ επανάληψη προβλημάτων που παρουσίαζε το συγκεκριμένο ιστιοφόρο- το Λιμεναρχείο και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο είχαν φροντίσει τόσο να αδειάσουν τα καύσιμα, όσο και να μπαλώσουν ρωγμές που το σκαρί του είχε λόγω παλαιότητας και έλλειψης συντήρησης.

Το ιστιοφόρο έχει ήδη προσδεθεί στον ειδικό γερανό-που έχει δυναμική να σηκώσει ακόμα και 100 τόνους- και ταυτόχρονα γίνεται απάντληση υδάτων από το σκάφος, προκειμένου να ελαφρύνει και να μπορέσει να ανελκυστεί. Όπως μας ενημέρωσε ο Λιμενάρχης Καλαμάτας, Αντώνης Δουμάνης, που είναι και επικεφαλής της επιχείρησης, έγινε και στεγανοποίηση του σκάφους, και στη συνέχεια θα ρυμουλκηθεί κοντά στο “χιλιόμετρο” και εκεί θα γίνει η τελική φάση της επιχείρησης, με την ανέλκυσή του από τον γερανό. Όλη η επιχείρηση γίνεται με έξοδα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας και αναμένεται να κοστίσει περίπου 5.000 ευρώ.

Ρεπορτάζ: Μαίρη Περδικέα-Θανάσης Πουλόπουλος

Διαβάστε και αυτό:

Βούλιαξε το κατασχεμένο ιστιοφόρο στο Λιμάνι Καλαμάτας

To Top