ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λαμπρός εορτασμός της Μυρτιδιώτισσας στην Πύλο

Με λαμπρότητα εόρτασε η Πύλος την πολιούχο και προστάτιδά της, Παναγία Μυρτιδιώτισσα. 
Την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων του Θεοφιλ. Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Χρυσοστόμου και του επιχώριου Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτάνευση της χαριτοβρύτου Εικόνος στους κεντρικούς δρόμους της Πύλου, οι οποίοι ήταν στρωμένοι με μυρτιές και ροδοπέταλα.

Τιμές απέδωσαν η Φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος και του Δήμου Πύλου-Νέστορος, ενώ την ιερά εικόνα πλαισίωσαν άνδρες του Λιμενικού Σώματος και νέοι με παραδοσιακές φορεσιές.
Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας επικαλέσθηκε τη χάρη της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας για όλο τον κόσμο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις προσπάθειες κάποιων να αλλοιώσουν τα ήθη και τις παραδόσεις των Ελλήνων, με πρόσχημα ότι αυτό γίνεται και σε άλλες ξένες χώρες.
Παράλληλα, ευχαρίστησε αδερφικά τους Αρχιερείς για τη συμμετοχή τους στην πανήγυρη, καθώς επίσης και τους άρχοντες του τόπου και τους εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Λαμπρός εορτασμός της Μυρτιδιώτισσας στην Πύλο
To Top