ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λαμπρός ο εορτασμός για την 192η επέτειο της Μάχης της Βέργας

Με διήμερες εκδηλώσεις το απόγευμα της Πέμπτης 21 Ιουνίου και το πρωί της Παρασκευής 22 Ιουνίου 2018, τιμήθηκεκαι φέτος η επέτειος για τα 192 έτη από τη Μάχη της Βέργας. Η ιστορική μάχη δόθηκε στις 22 Ιουνίου 1826 στη θέση Βέργα Αλμυρού, όπου οι Έλληνες – Μανιάτες και Μεσσήνιοι κυρίως – νίκησαν το τουρκοαιγυπτιακό στράτευμα του Ιμπραήμ.

Το απόγευμα της Πέμπτης πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις στο πάρκο του Αλμυρού, στις οποίες εκπροσώπησαν το Δήμαρχο οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιάννης Μπάκας και Ηλίας Γυφτέας.

Ανήμερα την επέτειο, μετά την τέλεση Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αλμυρού, παρουσία του Δημάρχου, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση προ του υπάρχοντος Ηρώου των πεσόντων, στη Μάνδρα του Αλμυρού, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μάνης Χρυσοστόμου. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και απαγγελία ποιημάτων από μικρούς μαθητές.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της εκδήλωσης ο Μητροπολίτης Μάνης προέβη σε μια αποκάλυψη: ονομάτισε την εικόνα της Παναγίας ως “Παναγία της Βέργας Η Ελπιδοφόρος”.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, τις οποίες κάλυψε μουσικά η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, παρατέθηκε κέρασμα στο αναψυκτήριο του Άλσους Αλμυρού.

To Top