ΚΟΙΝΩΝΙΑ

3η Γαλάζια Nύχτα: Υποδοχή του καλοκαιριού με κοσμοπλημμύρα στην παραλία!

ΓΕΜΙΣΕ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ… ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής η τρίτη “Γαλάζια νύχτα” που διοργάνωσε ο δήμος Καλαμάτας σε όλο το παραλιακό μέτωπο, κατά μήκος της οδού Ναυαρίνου, με τον τελευταίο σταθμό να βρίσκεται στη Μικρή Μαντίνεια για πρώτη φορά.

Μετά τις 9 το βράδυ πλήθος κόσμου, κυρίως νεαρής ηλικίας, άρχισε να κατεβαίνει προς την παραλία και επέλεγε το σημείο που τον ενδιέφερε περισσότερο, να περπατήσει, να διασκεδάσει, να ακούσει μουσική, να δει χορευτικά, να πάρει μέρος σε κληρώσεις ή να κάνει και μια βουτιά στη θάλασσα και γενικά να περάσει ένα ευχάριστο βράδυ χωρίς σκοτούρες και άγχος.

Ραδιοφωνικοί σταθμοί της πόλης είχαν επιλέξει συγκεκριμένα κεντρικά σημεία όπου διασκέδαζαν τον κόσμο με συγκροτήματα, μουσική και διάφορα happenings.

Δεν υπήρχε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που να μην έχει οργανώσει μουσική βραδιά για τους πελάτες και κατά διαστήματα στο πεζοδρόμιο της οδού Ναυαρίνου από το “Κατελάνο” μέχρι και τον “Ναυτίλο” σημειωνόταν το αδιαχώρητο!
Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας βρέθηκε και αυτός στο πρώτο καλοκαιρινό πάρτι και σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης αφού τα ευχαρίστησε για την συνεισφορά τους στο να έρθει ο κόσμος και να συμμετάσχει στη Γαλάζια Νύχτα, ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν για την επιτυχία της βραδιάς.

ΔΕΝ ΕΛΕΙΨΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΛΟΓΩ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΥ

Γενικά οι καταστηματάρχες ήταν ευχαριστημένοι από την επισκεψιμότητα που σημειώθηκε, αλλά την επόμενη χρονιά θα πρέπει να προβληματίσει κάποιους η άσκοπη χρήση των αυτοκινήτων για να κατέβουν στην παραλία.
Θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί η χρησιμοποίηση του αυτοκινήτου και να μην είχαμε μποτιλιάρισμα σε αρκετά σημεία της οδού Ναυαρίνου.
Επισημαίνουμε ότι οι χώροι στάθμευσης δεν επαρκούν συγκριτικά με τον κόσμο που βρέθηκε στην τρίτη γαλάζια νύχτα, αφού μόνο το δημοτικό πάρκινγκ στο περίπτερο κοντά στην οδό Κρήτης λειτουργούσε και αυτό ήταν μέσα στα σκοτάδια και στη σκόνη από τον χωματόδρομο.

Θα πρέπει οπωσδήποτε να είναι διαθέσιμο και το πάρκινγκ στο λιμάνι το οποίο εξυπηρετεί περισσότερα από 120 αυτοκίνητα και κυρίως θα πρέπει να μελετηθεί αν θα πρέπει να γίνει μονοδρόμηση ή ακόμα και να πεζοδρομηθεί κατά τη διάρκεια του event η παραλιακή οδός.

To Top