ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαμπρόπουλος: Στα εθνικά θέματα δεν πρέπει να κάνετε αντιπολίτευση, είναι ανεπίτρεπτο

H τοποθέτηση του Βουλευτή Μεσσηνίας Γιάννη Λαμπρόπουλου στην Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων με θέμα “Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για τις τρέχουσες εξελίξεις και ειδικότερα για το ζήτημα της αμυντικής βοήθειας στην Ουκρανία”.

Κύριε Υπουργέ, κύριε Υπαρχηγέ του ΓΕΕΘΑ, κύριε Αρχηγέ του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αγαπητοί μου συνάδελφοι, η Ευρώπη βιώνει, ζει εδώ και 100 και πλέον ημέρες, ένα σκληρό, ένα φρικτό πόλεμο. Τον προξένησε, τον ξεκίνησε, την εισβολή την έκανε ο κύριος Πούτιν, γιατί ονειρευόταν τη μεγάλη Ρωσία. Αυτόν τον πόλεμο λοιπόν, που καταστρέφει την Ουκρανία, εγώ πιστεύω ότι καταστρέφεται και η Ρωσία καταστρέφεται και η οικονομία της Ευρώπης. Αυτό τον πόλεμο τον καταδικάσαμε όλοι. Όλος ο ελεύθερος κόσμος. Τον καταδίκασε και η Ελλάδα. Η πατρίδα μας, η χώρα μας είναι υποχρεωμένη και η εθνική της στρατηγική να είναι πάντα με τους συμμάχους, πάντα με τους εταίρους της, με την Ευρωπαϊκή Ένωση, με το ΝΑΤΟ. Σε δύο παγκόσμιους πολέμους βρεθήκαμε με τους συμμάχους και δεν ζημιωθήκαμε. Βγήκαμε κερδισμένοι σε δύο παγκόσμιους πολέμους. Μπορούσαμε τώρα να έχουμε διαφορετική θέση, όταν δίπλα μας, απέναντί μας, ο άλλος αναθεωρητής, ο κύριος Ερντογάν. Βλέπουμε τι γίνεται τις τελευταίες μέρες. Έχουν λυσσάξει να λένε, ο ένας λιγότερο, ο άλλος περισσότερα, για τα νησιά μας, για την εδαφική μας ακεραιότητα. Εμείς λοιπόν, μπορούσαμε τώρα να είμαστε ουδέτεροι, ή να δηλώνουμε ουδέτεροι. Για ποιο λόγο; Από πού περιμένουμε στήριξη; Από αυτούς δεν περιμένουμε στήριξη; Από τους συμμάχους μας. Ποιοι βγήκαν χθες και προχθές, τις τελευταίες ημέρες, όλοι και οι Αμερικανοί και οι Γάλλοι και οι ευρωπαίοι. Όλοι, οι πάντες να στηρίξουν τις θέσεις μας, την εδαφική μας ακεραιότητα, την κυριαρχία μας στα νησιά και στο Αιγαίο. Μπορούμε εμείς λοιπόν να συζητάμε οτιδήποτε άλλο; Πολύς θόρυβος έγινε γιατί δεν πληροφορηθήκατε, γιατί δεν έγινε το ένα, ή το άλλο. Στην πολιτική, κάποιος σοφός έλεγε και ιδιαίτερα στις διεθνείς σχέσεις, πολλά γίνονται και δεν λέγονται. Άλλωστε, ο Υπουργός είπε προηγουμένως, «ελάτε στο Υπουργείο να σας δώσω κατ’ ιδίαν, όποια πληροφορία θέλετε». Δεν μπορούμε, αυτό που αποφασίζεται, να βαράμε την καμπάνα. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Τι είναι λοιπόν αυτό το μεταφοράς προσωπικού που δίνουμε; Παμπάλαια, 40 και 50 ετών. Και τι παίρνουμε; Μας έδωσε τις διαβεβαιώσεις ο κύριος Αρχηγός του Στρατού. Είναι μια πρόταση συμφέρουσα, που μαζί με την αλληλεγγύη που δείχνουμε σε ένα λαό που σφάζεται, που καταστρέφεται, που καίγεται, που σκοτώνεται, μαζί με την αλληλεγγύη δίνουμε και την ταυτότητά μας. Δίνουμε τη πίστη μας σε αρχές και αξίες, που η Ελλάδα πάντοτε πρέσβευε, πάντοτε πίστευε, πάντοτε ακολουθούσε.
Αυτό κάναμε και παράλληλα, απαιτούμε να έχουμε στήριξη όταν απέναντί μας χτυπάνε τα τύμπανα του πολέμου σε ένα λαό, που πάντα κράταγε και κρατάει κλάδο ειρήνης, κλάδο ελαίας.
Ακούστε κύριοι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης, μπορεί να κάνετε αντιπολίτευση σε οποιοδήποτε θέμα θέλετε. Έχετε να κάνετε σε πολλά πράγματα, αντιπολίτευση. Στα εθνικά θέματα, στην εθνική μας στρατηγική και στις σημερινές συγκυρίες, δεν πρέπει να κάνετε, είναι ανεπίτρεπτο. Το εθνικό μας συμφέρον επιβάλλει ενότητα και μήνυμα ενότητας που πρέπει να εκπέμπουμε προς κάθε κατεύθυνση, μήνυμα ενότητας και πίστης στη συμμαχία, στήριξη από τη συμμαχία, μαζί να αντιμετωπίσουμε όπου η ελευθερία βάλλεται, όπου η ειρήνη διαταράσσεται.

To Top