ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Λαμπρόπουλος προς Γεωργαντά: “Ουσιαστικά καταργείτε την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας”-Ζητά όλα τα πρακτικά που οδήγησαν στην “αδιανόητη απόφαση”

“Αιφνιδιαστική, αδιανόητη, μη σύννομη και μικροπολιτική απόφαση” χαρακτηρίζει την απόφαση Γεωργαντά ο Λαμπρόπουλος

Τι αναφέρει στην Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

 

ΕΡΩΤΗΣΗ-ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Κύριον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

ΘΕΜΑ: ΠΟΠ ΕΛΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Μετά την αιφνιδιαστική, αδιανόητη, μη σύννομη και μικροπολιτική απόφαση, με την οποία επαναφέρατε την καταστροφική, για όλους τους Έλληνες παραγωγούς Ποικιλία Καλαμών, Απόφαση Αποστόλου, αφενός δίνετε το δικαίωμα σε τρίτες χώρες να τυποποιούν και να εξάγουν με το Καλαμάτα Οlives, χωρίς να είναι υποχρεωμένες να αναγράφουν την χώρα προέλευσης, αφετέρου με πολύ ευκολία Έλληνες τυποποιητές, θα μπορούν να εισάγουν πάμφθηνες ελιές από τρίτες χώρες, να τις βαφτίζουν Ελληνικές, να τις τυποποιούν και να τις εξάγουν.

Επειδή με την απόφαση ουσιαστικά καταργείτε την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας, σε αντίθεση με την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ και του Δικαίου της ΕΕ.

Επειδή, το Δίκαιο, η Νομιμότητα και το Σωστόν, δεν μετρώνται με τους τόνους, που παράγει κάθε Νομός ή με το πόσα εκατομμύρια ευρώ αποτιμώνται οι ελιές κάθε Νομού.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Τι θα πράξει για να προστατεύσει την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας, που από την δεκαετία του 1990 έχει κατοχυρωθεί;

2. Πως θα προστατεύσει το ελληνικό προϊόν από τον ανταγωνισμό των τρίτων χωρών;

3. Γιατί βιαστικά ελήφθη η Απόφαση, όταν μάλιστα, οι Φορείς της Μεσσηνίας, είχαν προτείνει επέκταση του ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας, με παράλληλη μεταβατική περίοδο της ισχύουσας κατάστασης;

4. Να κατατεθούν όλα τα σχετικά έγγραφα, εισηγήσεις, πρακτικά της Επιτροπής κτλ., που οδήγησαν στην πρόσφατη Απόφαση.

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΩΝ

ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Λαμπρόπουλος προς Γεωργαντά: “Ουσιαστικά καταργείτε την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας”-Ζητά όλα τα πρακτικά που οδήγησαν στην “αδιανόητη απόφαση”
To Top