Αθλητισμός

Λαμπαδηδρόμος ο Νίκος Ηλιόπουλος: “Νιώθω ευλογημένος για την τιμή”

Ένας από τους πλέον καταξιωμένους Μεσσήνιους αθλητές του παρελθόντος, ο πρώην πολίστας και καθηγητής Φυσικής Αγωγής Νίκος Ηλιόπουλος, θα είναι εκ των λαμπαδηδρόμων που θα μεταφέρουν την Ολυμπιακή Φλόγα κατά την διέλευση της από τον Δήμο Πύλου-Νέστορος.

Ο Νίκος Ηλιόπουλος, ο οποίος αποτέλεσε για περισσότερο από μια δεκαετία μέλος της ομάδας του αυτοκράτορα του ελληνικού πόλο Εθνικού, με συμμετοχές στην Εθνική ομάδα και κατόπιν προπονητής πόλο, δεν έκρυψε την χαρά και την συγκίνησή του για την τιμή.

"Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή υποδέχτηκα την απόφαση της Ολυμπιακής Επιτροπής και του Δήμου Πύλου Νέστορος, για την συμμετοχή μου στην λαμπαδηδρομία για τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι! Νιώθω ευλογημένος που θα μεταφέρω την Ολυμπιακή φλόγα (σύμβολο του πνεύματος, τής ζωής, τής ελευθερίας και της ειρήνης) στη χώρα (μας) που γέννησε τον Ολυμπισμό και ιδιαίτερα στο Δήμο Πύλου Νέστορος που συνδέεται με τη χώρα (Γαλλία) που θα διεξαχθούν οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες από τη ναυμαχία του Ναυαρίνου (σύμμαχος της Ελλάδας η Γαλλία)", ανέφερε σε ανάρτησή του.

Ο Νίκος Ηλιόπουλος με τη μεγάλη δόξα του ελληνικού πόλο Αντώνη Αρώνη, πριν λίγες μέρες στον Πειραιά

Την Τρίτη η υποδοχή της Φλόγας

Η υποδοχή και φιλοξενία της Ολυμπιακής Φλόγας στην Πύλο έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, στις 8 το βράδυ.

Η εκδήλωση του Δήμου Πύλου-Νέστορος, αμέσως μετά την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στο βωμό από τον τελευταίο λαμπαδηδρόμο θα έχει συνολική διάρκεια 30 λεπτών.

«Ο Δήμος μας υποδέχεται την Τρίτη 16 Απριλίου την Ολυμπιακή Φλόγα. Νιώθουμε ιδιαίτερη τιμή για την επιλογή της Πύλου ως σταθμός διανυκτέρευσης της Φλόγας και της Μεθώνης ως τόπος διέλευσης της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας. Σύμβολο με οικουμενική απήχηση και σημασία. Το Ολυμπιακό Πνεύμα, οι αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού έρχονται για να μας υπενθυμίσουν τις πανανθρώπινες αξίες που αντιπροσωπεύουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, την ειρήνη μεταξύ των εθνών, το ευ αγωνίζεσθαι και την ευγενή άμιλλα.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ο Δήμος Πύλου-Νέστορος είναι ο πρώτος σταθμός φιλοξενίας της Ολυμπιακής Φλόγας στην Πελοπόννησο, μεταφέροντας εικόνες και μηνύματα σε όλο τον κόσμο», ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας.

Δημοφιλέστερα

To Top