ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας: Σχόλιο για την επίθεση από σκυλιά σε εργαζόμενη γυναίκα

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Το τραγικό περιστατικό της επίθεσης στην εργαζόμενη γυναίκα σε εργασιακό χώρο από αδέσποτα σκυλιά χρειάζεται να εξεταστεί συγκεκριμένα από τις αρχές και να επιμεριστούν οι ευθύνες όπου ανήκουν.

Πρόκειται για ένα πολυσύνθετο πρόβλημα που χρειάζεται ουσιαστική αντιμετώπιση για τη προστασία των πολιτών καθώς και των ίδιων των ζώων και επιτάσσει τη λήψη μέτρων συντονισμένα σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο.

Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και πολύ δύσκολα διαχειρίσιμη σε αρκετές περιοχές. Ο πληθυσμός των αδέσποτων αυξάνεται με μεγάλους ρυθμούς τα τελευταία χρόνια και οι 100 περίπου στειρώσεις το χρόνο που γίνονται από το δήμο Καλαμάτας είναι μια σταγόνα στον ωκεανό.

Η ευθύνη της δημοτικής αρχής δε σταματά στις 100 στειρώσεις και στην εντολή περισυλλογής. Τα ζώα αυτά στη συνέχεια κάπου πρέπει να μείνουν και να τραφούν. Τα περισσότερα είναι άρρωστα και χρήζουν θεραπείας.

Ο επιφανειακός τρόπος που προσεγγίζεται μέχρι τώρα το πρόβλημα των αδέσποτων, με ημίμετρα και μετάθεση ευθυνών, το μόνο που καταφέρνει είναι η διατήρηση και διαιώνιση του.

Ζητάμε

-την άμεση κατασκευή και λειτουργία του κυνοκομείου
-τη λειτουργία δημοτικού κτηνιατρείου με πρόσληψη μόνιμου κτηνιάτρου και λοιπού προσωπικού
καταγραφή αδέσποτων ζώων ( στείρωση-τσιπάρισμα κ.λ.π.) σε όλη τη περιοχή μας και τοποθέτηση σταθμών σίτισης και νερού
-ενημερωτική καμπάνια για τα αδέσποτα που αφορούν στην ανάγκη υιοθεσίας και τη καλλιέργεια συνείδησης υπεύθυνου ιδιοκτήτη ζώων συντροφιάς

Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας: Σχόλιο για την επίθεση από σκυλιά σε εργαζόμενη γυναίκα
To Top