Υγεία

Κυπαρισσία: Με επιτυχία η επιστημονική ημερίδα για τις κακώσεις γόνατος

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Μαρτίου, στο Καλό Νερό Κυπαρισσίας, στο ξενοδοχείο “Natura Club Hotel & Spa”, επιστημονική ημερίδα με θέμα «Οξείες συνδεσμικές κακώσεις γόνατος σε αγροτικές περιοχές: Πρόληψη & Αντιμετώπιση».

Την ημερίδα διοργάνωσε η Ορθοπαιδική Κλινική του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας,  μεσυντονιστή τον ορθοπαιδικό χειρουργό του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας κ. Σωτήριο Νταβέλη, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Αρθροσκοπικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε.) και με τη συνεργασία της Χειρουργικής Κλινικής, του Ακτινολογικού Τμήματος και του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας κ. Παναγιώτης Μπασάκος, ενώ τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση εξαιρετικά σημαντικοί ομιλητές, όπως ο καθηγητής κ. Giuliano Cerulli από το πανεπιστήμιο Sacro Cuore Catholic University της Ρώμης, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Αναστάσιος Γεωργούλης, ο κ. Αθανάσιος Αντωνόπουλος (διευθυντής Γ’ Ορθοπαιδικής Κλινικής ΓΝΑ ΚΑΤ) και ο πρόεδρος της Ελληνικής Αρθροσκοπικής Εταιρείας κ. Χρήστος Γιαννακόπουλος.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν οι πιο πρόσφατες κατευθυντήριες οδηγίες σχετικά με την πρόληψη των συνδεσμικών κακώσεων. Τονίστηκε ότι οι αγροτικές περιοχές παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον ως προς τις εν λόγω κακώσεις του γόνατος, καθώς ο αγροτικός πληθυσμός τείνει να μην δίνει την απαραίτητη προσοχή κατά την ενασχόληση του με τις απαιτητικές αγροτικές εργασίες, με αποτέλεσμα την εμφάνιση σοβαρών κακώσεων στα γόνατα τους. Βεβαίως, εκτός από την πρόληψη, συζητήθηκαν οι βέλτιστες πρακτικές αντιμετώπισης των κακώσεων που δεν μπορούν να προληφθούν.

Την ημερίδα παρακολούθησαν περισσότεροι από 80 ειδικοί επιστήμονες, αποδεικνύοντας το ενεργό ενδιαφέρον και την υποστήριξη της επιστημονικής κοινότητας για αξιόλογες πρωτοβουλίες οι οποίες έχουν ως επίκεντρο την ελληνική περιφέρεια.

 

Κυπαρισσία: Με επιτυχία η επιστημονική ημερίδα για τις κακώσεις γόνατος
To Top