Υγεία

Κυπαρισσία: Με επιτυχία διοργανώθηκε η ημερίδα των Οδοντιατρικών Συλλόγων Μεσσηνίας και Ηλείας

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΥΟ ΝΟΜΩΝ ΓΙΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ

Με επιτυχία στέφτηκε η ημερίδα που διοργάνωσαν οι Οδοντιατρικοί Σύλλογοι Μεσσηνίας και Ηλείας την Κυριακή στην Κυπαρισσία, με την υποστήριξη του Δήμου Τριφυλίας.

Η ημερίδα είχε θέμα «Η αναισθησία στο οδοντιατρείο για μικρούς και μεγάλους ασθενείς» και πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, με διδάσκοντες τον Νικόλαο Νταμπαράκη, Αναπληρωτή Καθηγητή ΑΠΘ, και τον Κωνσταντίνο Αραποστάθη, Επίκουρο Καθηγητή Παιδοδοντιατρικής ΑΠΘ.

Όπως επεσήμανε και η πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, Γεωργία Θεοδωροπούλου, η συμμετοχή των οδοντιάτρων ξεπέρασε τις αρχικές προσδοκίες τους, αφού υπήρξαν 76 συμμετοχές, ενώ τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που διοργανώνεται οδοντιατρική ημερίδα με κοινή συνεργασία δύο νομών. “Έπρεπε να τιμήσουμε και τους Τριφύλιους”, δήλωσε η πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου, που από κοινού με τον πρόεδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηλείας, Αλέκο Γαλανόπουλο, επέλεξαν η ημερίδα τους να διεξαχθεί στην Κυπαρισσία, συμβάλλοντας, όπως οι ίδιοι δήλωσαν, στην αποκέντρωση τέτοιων διοργανώσεων που δεν πρέπει να αφορούν μόνο τα αστικά κέντρα αλλά και άλλες πόλεις της περιφέρειας.

Ο Δήμος Τριφυλίας τίμησε τους δύο προέδρους των οδοντιατρικών συλλόγων για την επιλογή τους να διεξαχθεί η ημερίδα στην Κυπαρισσία. Ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας δήλωσε ότι η πόρτα του Δήμου είναι πάντα ανοιχτή και πως “η εποχή μας θέλει προκλήσεις και τις προκλήσεις πρέπει να τις ξεκινάμε και να τις συνεχίζουμε”. Ο ίδιος δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος με τη διοργάνωση της ημερίδας στην Κυπαρισσία, επιφυλάχθηκε και για συνέχεια της συνεργασίας αυτής, και μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά “φέρνω και γούρι”.

To Top