ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το κτήριο της Χρήστου Κουμάντου προτείνει για Ειδικό Επαγγελματικό Λύκειο ο Μανιάτης

ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΑΠΟ ΜΑΝΙΑΤΗ: ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΥΜΑΝΤΟΥ-ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΟΥΣ

Ρίχνει γέφυρες ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Δημήτρης Μανιάτης με τη νέα του επιστολή στον Δήμαρχο Καλαμάτας σχετικά με την αξιοποίηση της πρώην Σχολής Παπαφλέσσα.

Στην επιστολή εμφανίζεται διαλλακτικότερος απο τις τελευταίες δηλώσεις του, και ρίχνει στο τραπέζι μια εναλλακτική λύση για τη στέγαση του Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου.
Συγκεκριμένα ο κ. Μανιάτης στην επιστολή του προς τον Παναγιώτη Νίκα- που παράλληλα κοινοποιείται στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, και στα μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου- αντιπροτείνει στον δήμαρχο Καλαμάτας το ιδιόκτητο κτήριο της Χρήστου Κουμάντου και Αριστομένους για στέγαση του Ειδικού Λυκείου για ΑμεΑ. Και μάλιστα με δωρεάν παραχώρηση.

Ωστόσο εξακολουθεί να υποστηρίζει την πρόταση για αξιοποίηση των χώρων της πρώην Σχολής Παπαφλέσσα ως πολυχώρο πολιτισμού και εκπαίδευσης στο πλαίσιο της Μεσογειακής Πόλης.
Μάλιστα θεωρεί ότι το αναπτυξιακό έργο για τη Μεσογειακή πόλη θα ακυρωθεί, εάν στεγαστεί στους χώρους της πρώην Σχολής Παπαφλέσσα το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο για ΑμεΑ.

Αναλυτικά στην επιστολή του προς τον δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, αναφέρει τα εξής:

ΘΕΜΑ: «Υλοποίηση αναπτυξιακού Έργου “Μεσογειακή Πόλη” στις πρώην σχολές Παπαφλέσσα»
Σχετ: επιστολή σας με αρ. πρωτ. 31921/2297-19-07-2017

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας εκφράζει την ικανοποίηση του για την επιθυμία σας να συμμετέχετε στην Προγραμματική Σύμβαση που θα πραγματοποιηθεί με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Επιμελητήριο για την υλοποίηση του μεγάλου αναπτυξιακού έργου «Μεσογειακή Πόλη».
Το γεγονός αυτό δείχνει πραγματικά ότι οι συμμετέχοντες στην συμφωνία αποδέχονται τη σημασία του Έργου με την προοπτική η Καλαμάτα, η Μεσσηνία, η Πελοπόννησος να καταγραφούν στα τουριστικά Δρώμενα ως Γαστρονομικός Προορισμός.

Όλα τα άλλα είναι πλέον επιμέρους θέματα τα οποία μπορούν να συζητηθούν μεταξύ εκπροσώπων του Δήμου, της Περιφέρειας και του Επιμελητηρίου ώστε να δοθούν λύσεις για να προχωρήσει η υλοποίηση του μεγάλου αναπτυξιακού έργου το συντομότερο δυνατόν.

Με την ευκαιρία της σημερινής μας επιστολής, θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι το έγγραφό μας το οποίο αφορά το αίτημα της τροποποίησης του Ρυμοτομικού Σχεδίου πόλεως του Δήμου Καλαμάτας για την θέση του έργου (ΟΤ 61), έχει κατατεθεί εδώ και δύο χρόνια στην Διεύθυνση Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Καλαμάτας και έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου 1083/24-12-2015.

Σε ότι αφορά το θέμα της εγκατάστασης του Σχολείου Παιδιών ΑμεΑ, παρότι το Επιμελητήριο Μεσσηνίας πραγματικά δείχνει μεγάλη ευαισθησία, δυστυχώς σε περίπτωση που αυτό εγκατασταθεί στο κτήριο των πρώην Σχολών Παπαφλέσσα, τότε το Αναπτυξιακό Έργο «Μεσογειακή Πόλη» ακυρώνεται.

Σε κάθε περίπτωση, θα μπορούσαμε να συζητήσουμε ακόμα και την δωρεάν παραχώρηση του ιδιόκτητου κτηρίου μας στην οδό Χρήστου Κουμάντου και Αριστομένους για όσα χρόνια απαιτείται για την ολοκλήρωση του νέου Ειδικού Σχολείου για ΑμεΑ.
Είμαστε έτοιμοι να συναποφασίσουμε για τις νέες τεχνικές προσαρμογές για την εύκολη πρόσβαση των ΑμεΑ”.

Στους χώρους του συγκεκριμένου κτηρίου στεγάζονται αυτή τη στιγμή τα γραφεία της ΟΕΒΕ. Εκ πρώτης όψεως το τριώροφο κτήριο-όπου στεγαζόταν παλιά το Επιμελητήριο- είναι παλαιωμένο με πολλά λειτουργικά προβλήματα, ενώ δεν διαθέτει προσβασιμότητα για άτομα ΑμεΑ.
Δεν γνωρίζουμε αν το συγκεκριμένο κτήριο διαθέτει τις προδιαγραφές ή τις δυνατότητες να στεγάσει σχολικές αίθουσες, όπως τις θέτει του Υπουργείο για μαθητές ΑμεΑ, ούτε καν αύλειο χώρο για να βγαίνουν στα διαλείμματα οι μαθητές του Ειδικού Λυκείου, όπως έχουν όλα τα Σχολεία…
Αυτά θα τα αξιολογήσει η Ειδική Επιτροπή του Δήμου, εφόσον βέβαια ο δήμαρχος Καλαμάτας, είναι θετικός στην νέα πρόταση του κ.Μανιάτη.
Αναμένουμε λοιπόν τι θα απαντήσει η Δημοτική Αρχή στη νέα πρόταση του προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Μαίρη Περδικέα

Το κτήριο της Χρήστου Κουμάντου προτείνει για Ειδικό Επαγγελματικό Λύκειο ο Μανιάτης
To Top