ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξέσπασμα Νίκα για τις αυξημένες αρμοδιότητες χωρίς πόρους

ΝΙΚΑΣ: “ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ;”

Με αφορμή τα δωρεάν μαθήματα κολύμβησης για τα παιδιά των Δημοτικών, ο δήμαρχος Καλαμάτας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του στο χθεσινοβραδινό δημοτικό συμβούλιο για την ολοένα αυξανόμενη μεταφορά αρμοδιοτήτων στους δήμους από την κεντρική διοίκηση αλλά με συνεχώς μειούμενη χρηματοδότηση.

“Υπάρχει μια στάση σε πολλά υπουργεία που εμένα με ενοχλεί. Με μείωση πόρων η αυτοδιοίκηση φορτώνεται δαπάνες που είναι της Κυβέρνησης και των Υπουργείων… Και να πληρώσουμε εμείς από τον Δημοτικό Προύπολογισμό. Αλλά δεν είναι καθήκον της Αυτοδιοίκησης να αντισταθεί σε όλα αυτά που γίνονται;

Ο Παναγιώτης Νίκας επανέλαβε τα όσα είχε πει και στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης για μείωση κατά 70% στους πόρους της Αυτοδιοίκησης, και έκανε έκκληση σε πολιτικό επίπεδο διερωτώμενος “Που θα πάει αυτός ο κατήφορος; Να τα φορτωθεί όλα αυτά η Αυτοδιοίκηση; Η Αυτοδιοίκηση δεν αντέχει. Άρα θα συκοφαντείται επειδή δεν αντέχει να ανταποκριθεί στις ντιρεκτίβες που έρχονται από την Αθήνα…Και αυτό δεν αφορά την αυτοδιοίκηση της Καλαμάτας, αλλά την Αυτοδιοίκηση παντού”

“ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΩΝ ΣΕ ΠΥΛΟ ΚΑΙ ΜΕΣΣΗΝΗ”

Στο θέμα των Πολεοδομιών αναφέρθηκε ο δήμαρχος και μίλησε για εξόχως θετικές ενέργειες να λειτουργούν οι Πολεοδομίες Πύλου και Μεσσήνης και να εξυπηρετούν τους δημότες τους. “Εάν θέλουμε ενδυνάμωση της περιφέρειας πρέπει να έχουμε και αυτόνομη πολεοδομία στη Μάνη και στην Οιχαλία, περιοχές που αυτή τη στιγμή εξυπηρετεί η Καλαμάτα”. Ο Παναγιώτης Νίκας επεσήμανε ότι η Πολεοδομία Καλαμάτας έχει το μισό προσωπικό σε σχέση με το παρελθόν “και το μοναδικό αυτοκίνητο που είχαμε, μας το πήραν και αυτό!”
Αναφέρθηκε στην απόσυρση της προσφυγής του Δήμου Πύλου-Νέστορος από το Συμβούλιο Επικρατείας για το θέμα αυτό, αλλά και στην πολεοδομία Μεσσήνης που πήρε ΦΕΚ, και ως εκ τούτου πλέον ο Δήμος Καλαμάτας δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις υποθέσεις που εκκρεμούσαν εκεί.

To Top