Επιχειρείν

Ένα ξενοδοχείο για VIP τουρισμό στη Φαρών!

Μετά το “Βασιλικόν” ένα ακόμα δημοτικό ιστορικό κτήριο-αναγνωρισμένο ως έργο τέχνης έρχεται να προστεθεί στη φαρέτρα του Δήμου Καλαμάτας για τουριστική αξιοποίηση. Πρόκειται για το διατηρητέο κτήριο Αναγνωστοπούλου επί των οδών Φαρών και Ασίνης. Το δημοτικό κτήριο νοικιάστηκε στην επιχειρηματία Φρόσω Παπανικολάου, που έχει αναλάβει και το “Βασιλικόν”.

Το συγκεκριμένο κτήριο θα ανακατασκευαστεί και θα μετατραπεί σε ένα ξενοδοχείο για VIP τουρισμό στην Καλαμάτα. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς θα παρέχει φιλοξενία υψηλών προδιαγραφών, σε 2 σουίτες-διαμερίσματα.

Όπως επισημαίνεται από τον Δήμο Καλαμάτας, το κτήριο θα μετατραπεί σε κατάλυμα ύπνου κατηγορίας Τριών Κλειδιών και θα διαθέτει 5 ανεξάρτητα διαμερίσματα (2 σε κάθε όροφο και 1 στο δώμα), με συνολική δυναμικότητα μεταξύ 10 και 25 ατόμων.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ CHEF- ΜΠΑΤΛΕΡ ΚΑΙ PRIVE CINEMA

Στο ξενοδοχείο θα έχουν τη δυνατότητα οι επισκέπτες να έχουν τον προσωπικό τους chef, που θα ετοιμάζει γεύματα ανάλογα με τις επιθυμίες τους καθώς και μπάτλερ!
Οι σουίτες θα είναι εξοπλισμένες με όλες τις σύγχρονες τελευταίας τεχνολογίας ανέσεις, με τζακούζι, γραφείο με δορυφορικές ανέσεις, prive cinema 8 θέσεων, αίθουσα συσκέψεων με τηλεδιάσκεψη.

Σήμερα, Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018, υπογράφηκε από το Δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα και τη μισθώτρια Φρόσω Παπανικολάου, η σύμβαση για τη μίσθωση του δημοτικού ακινήτου στη συμβολή των οδών Φαρών και Ασίνης. Πρόκειται για το διατηρητέο Αναγνωστοπούλου, στο οποίο μέχρι πρότινος έδρευε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Καλαμάτας «Φάρις».

Η ενοικίαση και τουριστική αξιοποίηση αφορά το τριώροφο διατηρητέο κτίριο εμβαδού 313,55 τ.μ. (εμβαδόν Α’ ορόφου 138,40 τ.μ., Β’ ορόφου 138,40 τ.μ. και δώματος 36,75 τ.μ.) επί οικοπέδου επιφάνειας 232,62 τ.μ.

25+25 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΝΟΙΚΙΟ 700 €

Η απευθείας εκμίσθωση του συγκεκριμένου ακινήτου υπήρξε συνέπεια τριών άγονων διαγωνισμών και έγινε σε συνέχεια αιτήσεως και προσφοράς εκ μέρους της Φρόσως Παπανικολάου.
Η παραχώρηση θα ισχύσει για 25 χρόνια, με μηνιαίο μίσθωμα 700 € και υπάρχει δυνατότητα επέκτασης της ισχύος του μισθωτηρίου για ακόμη 25 χρόνια.
Να σημειώσουμε ότι το μηνιαίο μίσθωμα έχει διαμορφωθεί με βάση την αντικειμενική αξία του κτηρίου, ενώ όπως επισημαίνεται, οι δαπάνες που θα καταβάλλει ο μισθωτής δεν συμψηφίζονται με μισθώματα ή οφειλές προς τον Δήμο.

ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ Η ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΜΕ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΗΣ ΜΙΣΘΩΤΡΙΑΣ

Η μισθώτρια υποχρεούται να εκτελέσει, με αποκλειστική φροντίδα, ευθύνη και δαπάνες της, το σύνολο των εργασιών επισκευής – ανακαίνισης ή ανακατασκευής του μισθίου κτηρίου, όπως αυτές προβλέπονται στην τεχνική έκθεση της μισθώτριας, καθώς και στην τεχνική έκθεση που συνέταξε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας.

Μαίρη Περδικέα

Διαβάστε και αυτό:

Δήμος Καλαμάτας: Τουριστικό κατάλυμα για 50 χρόνια το κτήριο Αναγνωστοπούλου

Ένα ξενοδοχείο για VIP τουρισμό στη Φαρών!
To Top