Αθλητισμός

Ξεκόλλησε ο τσιμεντένιος βατήρας στο Κολυμβητήριο Καλαμάτας την ώρα της εκκίνησης!

– ΕΣΠΑΣΕ Η ΠΡΟΣΟΨΗ ΤΟΥ ΒΑΤΗΡΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΜΙΚΡΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΤΑΝ ΝΑ ΒΟΥΤΗΞΕΙ

-ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ

Εμφανέστατη ρωγμή  και σε άλλο βατήρα!

Στα χέρια ενός μικρού κολυμβητή, κατά τη διάρκεια εκκίνησης μιας κούρσας το πρωί στο δημοτικό κολυμβητήριο Καλαμάτας, έμεινε ο τσιμεντένιος βατήρας στην διαδρομή νούμερο 6, φεύγοντας από τη θέση του, αφού ξεκόλλησε όλο το πάνω μέρος το οποίο είχε πρόσφατα βαφτεί για τον … ευπρεπισμό του αγωνιστικού στίβου, για το 3ο κυπελλο Σπύρος Κοντόπουλος που διοργανώνει ο Ναυτικός όμιλος Καλαμάτας “Ο Ποσειδών” σήμερα και αύριο στην πόλη μας. Το τσιμεντένιο κομμάτι που ξεκόλλησε, έπεσε στο νερό, και ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε.

Ο βατήρας απ΄τον οποίο ξεκόλλησε το κίτρινο τσιμεντένιο κομμάτι της επιφάνειάς του

Για την αποκόλληση του τσιμέντου μίλησε ο πρόεδρος του ομίλου Δημήτρης Κακαλίκας, ο οποίος το χαρακτήρισε ατυχές γεγονός και επεσήμανε ότι και άλλοι βατήρες βρίσκονται στην ίδια κατάσταση και ευτυχώς δεν είχαμε κάποιον τραυματισμό.
Η Ευγενία Κουτουμάνου σημείωσε ότι προέχει η ασφάλεια των αθλουμένων.

Πολύ συχνά ακούμε για τις “γηρασμένες αλλά καλοσυντηρημένες αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου Καλαμάτας“, άλλα τέτοια περιστατικά δεν τιμούν κανέναν και καλό θα είναι το “λίφτινγκ” στο δημοτικό κολυμβητήριο να είναι γενναίο και ουσιαστικό

Τα βαψίματα απλώς καλύπτουν το πρόβλημα που έχουν οι γηρασμένοι τσιμεντένιοι βατήρες της δεκαετίας του 70, που θα έπρεπε ήδη να έχουν αντικατασταθεί από σύγχρονους, από ανθεκτικό υλικό στο περιβάλλον του Κολυμβητηρίου [ανοξείδωτο χάλυβα],  με ειδική αντιολισθηρή επιφάνεια, και όχι απλώς μπογιά, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Υγρού Στίβου.

Σύγχρονοι ανοξείδωτοι, ασφαλείς βατήρες που έχουν τα  κολυμβητήρια

Στη μελέτη, λοιπόν, για τον εκσυγχρονισμό του Κολυμβητηρίου οι αρμόδιοι ας συμπεριλάβουν και την αντικατάσταση των ξεπερασμένων τσιμεντένιων και επικίνδυνων, όπως αποδείχτηκε, βατήρων εκκίνησης από σύγχρονους.

To Top