Αθλητισμός

Ξεκινούν τα έργα του νέου κολυμβητηρίου στο Άργος

Υπογράφτηκε σήμερα η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρία από τον Δήμαρχο Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο, που αφορά την ανέγερση ενός νέου σύγχρονου Ενεργειακού τύπου Κολυμβητηρίου στο χώρο του πρώην Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού, το οποίο θα διαθέτει δύο (2) πισίνες, μία ανοικτή Ολυμπιακών προδιαγραφών 25 μέτρων και οκτώ (8) διαδρομών, και μία μικρότερη παιδική, στεγασμένη.

Το κολυμβητήριο σύμφωνα με τη μελέτη αναπτύσσεται σε χώρο εκτάσεως 6 στρεμμάτων, και διαθέτει εκτός των άλλων, σύγχρονα αποδυτήρια ανδρών – γυναικών καθώς και παιδικά για τα μικρά παιδιά. Διαθέτει, επίσης, χώρο αναψυκτηρίου για τους επισκέπτες, με δυνατότητα παρακολούθησης μικρής και μεγάλης πισίνας, καθώς και γραφεία για το προσωπικό και τις διοικητικές υπηρεσίες.

Οι κερκίδες της μεγάλης πισίνας έχουν χωρητικότητα 300 ατόμων, επαρκούν για τους επισκέπτες πού παρακολουθούν αγώνες.
Το συγκρότημα διαθέτει χώρο Ιατρείου-Αναπαυτηρίου για τους αθλητές. Το κολυμβητήριο δέχεται ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, οι εγκαταστάσεις του δε, χρησιμοποιούν κάθε διαθέσιμη τοπική μορφή ανανεώσιμων πηγών, όπως ηλιακούς συλλέκτες, γεωθερμία, βιομάζα, αέριο. Το εκτιμώμενο κόστος λειτουργίας του ανέρχεται στο ¼ του κόστους συμβατικού καυσίμου, (πετρελαίου), πού το καθιστά προσιτό σε κάθε πολίτη, και ανοικτό, όλο το χρόνο.

Το κολυμβητήριο προβλέπεται μεταλλικής κατασκευής, πράγμα πού μειώνει το χρόνο κατασκευής στο μισό. Tέλος, σημειώνεται πως προβλέπεται η λειτουργία του κολυμβητηρίου με αλάτι αντί χλωρίου για την αποφυγή των βλαπτικών επιδράσεων του χλωρίου.

Ο κ.Καμπόσος θα πιέσει όσο μπορεί το έργο να παραδοθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα στους αθλούμενους του Δήμου του και όχι μόνο και πρέπει να επισημανθεί ότι θα κατασλευαστεί με ιδίους πόρους.

To Top