Εικαστικά

Ξεκίνησε στον “Σταθμό” η Έκθεση Εικαστικών Τεχνών CONIECTURA V

Η ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΗ ΑΠΟ 16- 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 18:00 – 00.00

Η Coniectura V πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη Μάνη το καλοκαίρι του 2017, με θέμα “ Ο άλλος μου εαυτός “. Τώρα η γνωστή και επιτυχημένη έκθεση εικαστικών τεχνών μεταφέρεται στο κέντρο της Καλαμάτας, δίνοντας την ευκαιρία στους φιλότεχνους να την δουν συγκεντρωμένη στο café – αναψυκτήριο “ ΣΤΑΘΜΟΣ“ ( Κεντρικός Σιδηροδρομικός Σταθμός Καλαμάτας).
Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι από 16 έως 31 Οκτωβρίου 2017 με ώρες λειτουργίας: 18:00-24:00 (εκτός Κυριακής), ενώ τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου στις 19.30.
Συμμετέχουν οι εικαστικοί καλλιτέχνες: Αναστασόπουλος Σωτήρης- Βαμβακάς Τάσος- Huby Peter- Καριζώνης Βασίλης- Κατσαφάνα Καλλιρρόη- Κυριακάκης Παναγιώτης- Λάμπρου Παναγιώτης- Μεμένιου Πηνελόπη- Μουρδουκούτα Σουζάννε- Μπαρδαμάσκου Ελένη- Ντέρος Γιώργος- Παπαδοπούλου Νάντια- Πολίτη Αγγελική- Rose Simon- Σταθουλόπουλος Γιώργος-Τεμπελόπουλος Φ. Παναγιώτης.
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Βασίλης Καριζώνης
Οργάνωση: CODEX “ CONIECTURA’’

Από την σημερινή συνέντευξη τύπου στον Σταθμό.

“ΘΕΜΑ: Ο άλλος μου εαυτός
Όπως θεωρείται, από πολλούς, ο άνθρωπος ανέκαθεν είχε συνείδηση του ενός και μοναδικού εαυτού. Έζησε ανά τους αιώνες υπερασπιζόμενος τα ατομικά του συμφέροντα και προκάλεσε ανταγωνιστικά τον οποιονδήποτε πήγε αντίθετα στα συμφέροντά του.
Αν στο παρελθόν που μαθαίνουμε μέσω της ιστορίας, οι έριδες και οι πόλεμοι δημιουργούν αλγεινές εντυπώσεις, αυτά τα φαινόμενα που επαναλαμβάνονται και σήμερα, μας προκαλούν μεγαλύτερη οδύνη, ακριβώς γιατί συμβαίνουν στην εποχή μας και τα ζούμε. Οι πιο ακραίες συνέπειες της ιδιοτέλειας που επιδεικνύει ο άνθρωπος, είναι η κακή διαχείριση του περιβάλλοντος καθώς και οι καταστροφικοί πόλεμοι.
Υπάρχουν όμως και πιο αφανείς συνέπειες, εξίσου καταστροφικές με τις παραπάνω και αυτές είναι οι απώλειες της ψυχικής ηρεμίας και του πνευματικού προορισμού. Εξαιτίας αυτών των απωλειών, ο άνθρωπος χάνει την αίσθηση και την γνώση του λόγου για τον οποίον βρίσκεται στην Γη και ποιος είναι τελικά ο σκοπός της ύπαρξής του. Έτσι άγεται και φέρεται από τα γεγονότα, ακριβώς στα οποία έχει κάθε δικαίωμα αλλά και δυνατότητα να παρέμβει και να ωθήσει τον εαυτό του προς την ανώτερη εκδοχή, αυτή του πνευματικού, του δημιουργικού και σοφού εαυτού. Του εαυτού, που είναι γεμάτος αγάπη και ευγνωμοσύνη για όλα αυτά τα οποία του προσφέρουν την ευζωία.
Ας αναρωτηθούμε αν υπάρχει άλλος εαυτός, και ας ξεκαθαρίσουμε όμως ποιος είναι τελικά ο άλλος εαυτός; Σίγουρα δεν είναι σαν ένα ρούχο που όταν το φορέσουμε αυτόματα γινόμαστε κάτι άλλο. Πρώτα από όλα προηγείται η επιθυμία μας να αναζητήσουμε τον πνευματικό μας προορισμό και στην συνέχεια η κατάκτηση των αρετών που μας λείπουν. Αυτό φυσικά έχει πολύ κόπο, πολλά πισωγυρίσματα και πόνο ψυχής.
Όμως στο τέλος ανταμείβεται κανείς για όλα αυτά που αγωνίστηκε και τίποτα δεν χάνεται.

Εισήγηση θέματος Βασίλης Καριζώνης

To Top