ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκίνησε τη λειτουργία του ο “Δημόκριτος” στην Καλαμάτα

ΝΙΚΑΣ: “Ο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ”

“H παρουσία του Δημόκριτου στην πόλη μας είναι κάτι εξόχως σημαντικό”, δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας στους δημοσιογράφους αναφορικά με το παράρτημα του Ερευνητικού Κέντρου στην Καλαμάτα και την έναρξη της λειτουργίας του. “Ο Δημόκριτος είναι ένα περιουσιακό στοιχείο για την πόλη μας, προσφέρει στην πόλη μας η εγκατάσταση του μοναδικού Ερευνητικού Κέντρου της χώρας μας”, επεσήμανε ο δήμαρχος.

Μάλιστα ο Χρήστος Μάρκου, Διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου «Δημόκριτος» σε επίσκεψή του στο Δημαρχείο, ενημέρωσε το Δήμαρχο Καλαμάτας σχετικά με τη δυνατότητα συνεργασίας σε θέματα έρευνας με πεδίο εφαρμογής την περιοχή και αντικείμενο την παραγωγή εναλλακτικών μορφών ενέργειας μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Επίσης αναφέρθηκε στη δυνατότητα διοργάνωσης συνεδρίων, εκδηλώσεων ενημέρωσης μαθητών και εκπαιδευτικών καθώς και συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο της πόλης.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του στη λειτουργία του παραρτήματος του «Δημόκριτου» στην Καλαμάτα.

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Υπογράφηκε την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017, από το Δήμαρχο Καλαμάτας σύμβαση μίσθωσης έργου ισχύος έως 31/07/2018 με τον Παιδίατρο Ζαρμακούπη Στέφανο, για τις ανάγκες των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ζαρμακούπης προσελήφθη στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση Επαγγελματικής & Οικογενειακής ζωής» Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί, ΕΣΠΑ 2014-2020.

To Top